Du är här

Fotboll

2019-09-04 - Fotboll

På lördag blir det ett prestigefyllt derby på Skyttis då Friska Viljor möter Gottne i herrarnas norra fotbollstvåa. Hemmalaget ligger på tredje plats och jagar en kvalplats till division 1 och Gottne är på en sjätteplats, tio poäng efter FV.

2019-08-15 - Fotboll

Fotbollsklubben Gottne IF kommer lördag den 17 augusti när de möter Umeå Akademien att skänka alla intäkter från matchen till Cancerfonden. Klubben kommer även att ha en insamling i samband med den så kallade Rosa matchen.

2019-07-03 - Fotboll

Herrarna i fotbollslandslaget skapade fotbollsyra förra sommaren. Nu är det damernas tur och en starkt bidragande orsak till att Sverige spelar VM-semifinal mot Nederländerna i kväll heter Sofia Jakobsson.
– En fantastiskt prestation. Mot Tyskland var hon en av planens absolut bästa, säger Frida Östberg.

2019-06-20 - Fotboll

I två omgångar från 2003 var Maurice Sunguti en omtyckt och framgångsrik forward i Friska Viljor. Nu är kenyanen tillbaka på Skyttis.

2019-06-09 - Fotboll

Sofia Jakobsson fyller 30 nästa år och är numera en nyckelspelare i det svenska fotbollslandslaget. Ö-vikstjejen har gjort 17 landslagsmål och vill inget hellre än att öka den skörden under VM i Frankrike.

2019-05-25 - Fotboll

Det blev inga mål, men publiken (runt 400) som letat sig till matchen i div 2 Norrland fick se många riktigt bra chanser från båda lagen när Gottne och Friska Viljor drabbade samman på Haraldsängen under lördagen.

2019-05-24 - Fotboll

KB65 vill vara en attraktiv förening och ett prov på det visade de i helgen när Joao Santos, målvaktstränare knuten till Sporting Lissabon där bland andra självaste Ronaldo fostrats, bjöds in till målvaktscamp.

2019-04-08 - Fotboll

Den rutinerade fotbollsspelaren Luis Vasques kommer att spela ytterligare en säsong med Friska Viljor som nu spelar i division 2 Norrland.

2019-01-10 - Fotboll

Inom ö-viksfotbollen är något historiskt på gång. För första gången någonsin ställer dam-juniorlag från orten upp i en serie i regi av Svenska Fotbollförbundet.
– Faller samarbetet väl ut blir det en långsiktig lösning, säger Ulf Niederbach, medlem av sportkommittén i Själevads IK.

2018-11-29 - Fotboll

Nattfotboll har tidigare arrangerats runt om i landet och nu är det premiär för Örnsköldsvik.

2018-10-25 - Fotboll

Hägglunds Fotboll är ensam i kommunen om att arrangera en egen fotbollsgala i samband med säsongsavslutningen. Nyligen genomfördes årets upplaga med massor av pristagare. Se bilder från galan här!

2018-09-19 - Fotboll

Sista matchen är inte spelad – men Skorpeds fotbollsspelare jublar redan nu.
– På söndag ska vi fira! säger Mariana Karlsson vars lag gjort en strålande säsong och nu står som vinnare av division 3.

2018-09-05 - Fotboll

Igår blev det klart, Sverige spelar VM i Frankrike nästa år efter det att Sofia Jakobsson från Ö-vik gjorde matchens enda mål när Sverige slog Danmark på bortaplan.

2018-09-01 - Fotboll

Friska Viljor och Gottne möttes på Skyttis denna vackra första september och det blev en match som bjöd på många chanser, framför allt för FV. I 82.a minuten tilldömdes FV straff, men Niklas Håkansson brände den stora chansen och en eloge till Gottnes målvakt Nick Wollters som storspelade och gjorde, förutom straffräddningen, många fina ingripanden.

2018-08-23 - Fotboll

Ikväll tar Friska Viljor emot Brommapojkarna på Skyttis IP i Svenska Cupens andra omgång efter storseger mot Timrå i slutet av juni och nu kan ö-vikslaget kanske skrälla mot stockholmslaget och ta sig vidare.
– Ingenting är omöjligt, menar Rasmus Bergström.

2018-05-10 - Fotboll

Respekten för varandra är påtaglig och utanför planen är relationerna hjärtliga. Men när det väl blir derbymatch lär det bli betydligt hårdare tag. Gottne mot Friska Viljor på lördag har alla ingredienser för att bli ett hett fotbollsderby.

Sidor