Du är här

Fotboll

2020-10-08 - Fotboll

Idylliska fotbollsarenan Haraldsängen har under årens lopp bjudit på ett antal höjdpunkter. Inte minst förra säsongen då Brommapojkarna var på besök i Svenska Cupen. Idag torsdag 8 oktober kommer ett ännu finare främmande till Gottne då IFK Norrköping ska cupspela mot hemmalaget. Gottne har en prestigefylld seger mot Friska Viljor med sig i bagaget.

2020-09-23 - Övrig kultur

I dystra tider behövs det glädje.  Det har Friska Viljor och sångerskan Sara Karlsson tagit fasta på. Resultatet är bland annat en musikvideo som släpps på fredag.

2020-09-20 - Fotboll

Molidens IK i samarbete med Gottne IF har arrangerat Bollkul för fyra- till sexåriga tjejer och killar. Vid ett flertal träffar har drygt 20 barn, och i bland över 30, deltagit och nyligen var det säsongsavslutning.
– Otroligt roligt att se så många barn på plats på idrottsplatsen samtidigt, säger Joel Svensson, ordförande i Molidens IK.
Syftet med klubbarnas samarbete är att stärka barnens förmåga att komma ut och röra på sig.

2019-12-21 - Fotboll

Bytet av fotbollsmattan i Fotbollshallen är klart, till glädje för bland annat Fotbollsgymnasiet, och givetvis alla fotbollsföreningar.

2019-10-22 - Fotboll

Sofia Jakobsson är en av tre svenska spelare som blivit nominerad till Ballon d’Or, skriver P4 Västernorrland.

2019-09-04 - Fotboll

På lördag blir det ett prestigefyllt derby på Skyttis då Friska Viljor möter Gottne i herrarnas norra fotbollstvåa. Hemmalaget ligger på tredje plats och jagar en kvalplats till division 1 och Gottne är på en sjätteplats, tio poäng efter FV.

2019-08-15 - Fotboll

Fotbollsklubben Gottne IF kommer lördag den 17 augusti när de möter Umeå Akademien att skänka alla intäkter från matchen till Cancerfonden. Klubben kommer även att ha en insamling i samband med den så kallade Rosa matchen.

2019-07-03 - Fotboll

Herrarna i fotbollslandslaget skapade fotbollsyra förra sommaren. Nu är det damernas tur och en starkt bidragande orsak till att Sverige spelar VM-semifinal mot Nederländerna i kväll heter Sofia Jakobsson.
– En fantastiskt prestation. Mot Tyskland var hon en av planens absolut bästa, säger Frida Östberg.

2019-06-20 - Fotboll

I två omgångar från 2003 var Maurice Sunguti en omtyckt och framgångsrik forward i Friska Viljor. Nu är kenyanen tillbaka på Skyttis.

2019-06-09 - Fotboll

Sofia Jakobsson fyller 30 nästa år och är numera en nyckelspelare i det svenska fotbollslandslaget. Ö-vikstjejen har gjort 17 landslagsmål och vill inget hellre än att öka den skörden under VM i Frankrike.

2019-05-25 - Fotboll

Det blev inga mål, men publiken (runt 400) som letat sig till matchen i div 2 Norrland fick se många riktigt bra chanser från båda lagen när Gottne och Friska Viljor drabbade samman på Haraldsängen under lördagen.

2019-05-24 - Fotboll

KB65 vill vara en attraktiv förening och ett prov på det visade de i helgen när Joao Santos, målvaktstränare knuten till Sporting Lissabon där bland andra självaste Ronaldo fostrats, bjöds in till målvaktscamp.

2019-04-08 - Fotboll

Den rutinerade fotbollsspelaren Luis Vasques kommer att spela ytterligare en säsong med Friska Viljor som nu spelar i division 2 Norrland.

2019-01-10 - Fotboll

Inom ö-viksfotbollen är något historiskt på gång. För första gången någonsin ställer dam-juniorlag från orten upp i en serie i regi av Svenska Fotbollförbundet.
– Faller samarbetet väl ut blir det en långsiktig lösning, säger Ulf Niederbach, medlem av sportkommittén i Själevads IK.

2018-11-29 - Fotboll

Nattfotboll har tidigare arrangerats runt om i landet och nu är det premiär för Örnsköldsvik.

2018-10-25 - Fotboll

Hägglunds Fotboll är ensam i kommunen om att arrangera en egen fotbollsgala i samband med säsongsavslutningen. Nyligen genomfördes årets upplaga med massor av pristagare. Se bilder från galan här!

Sidor