Du är här

Evenemang

2019-05-25 - Evenemang

Det är tio år sedan som det kommunala bolaget Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB bildades och tog vid från dåvarande tekniska kontoret. Nu tänker Miva fira med födelsedagskalas på Stora Torget i Örnsköldsvik, idag lördag 25 maj 11-15.

2019-05-22 - Evenemang

På onsdag nästa vecka, 29 maj, så får den som vill bli inspirerad till hur de kan sätta sina drömmar och sin framtid i fokus ta sig till IOGT-NTO-lokalen då Pensionsskolan, tillsammans med Bilda Örnsköldsvik, anordnar en kväll fylld med inspiration.

2019-05-18 - Evenemang

De har tränat hårt ända sedan i höstas och nu sitter allt. Kulturskolans showgrupper Magma och Impuls bjuder tillsammans med körer och gästartister in till showen Musical Highlights i Nolan 24-25 maj.

2019-05-17 - Evenemang

När det är dags för boksläpp firas det med bokrelease och konstnärer bjuder in till vernissage när de öppnar utställning. Gabriella Röschmann och Victoria Säker slår ihop de båda och öppnar en bok- och bildsalong idag fredag och imorgon lördag, 17 och 18 maj, i Rabalders före detta lokal på Storgatan i centrala Örnsköldsvik.

2019-05-16 - Evenemang

Nu på söndag, 19 maj, är det som traditionen bjuder Vitsippans dag i Brynge Kulturområde. Och som vanligt fylls det natursköna området med närproducerade läckerheter, exempelvis kött, fisk, bröd, grönsaker, choklad och annat härligt.

2019-05-16 - Evenemang

Husumfabriken firar 100 år med buller och bång då 2 400 föranmälda besökare väntas till den familjedag som anordnas av Metsä Board lördag 18 maj och där David Lindgren både underhåller och verkar som konferencier.

2019-05-15 - Evenemang

Blåsmusikens dag arrangeras för första gången nu på lördag 18 maj. Runt om i hela Sverige kommer blåsmusik ljuda på gator, torg, konserthus, kultur-skolor, kyrkor, samlingssalar, kaféer och varhelst där någon upplåter en spelplats.

2019-05-14 - Övrig kultur

Rasmus på luffen; Claes Janson sjunger Totta Näslund; musikföreställningen Nationalparken; Musiksällskapets Vårcaprice; Vitsippans Dag i Brynge. Här kommer några fina tips för veckan och helgen.

2019-05-12 - Evenemang

Söndag den 19 maj dukar Västansjö Manskör tillsammans med Sara Karlsson med musiker upp till en Sven-Ingvars-konsert. Förhoppningsvis inför ett fullsatt Folkan Teater i Örnsköldsvik.
– Utsålt är självklart vår målsättning, säger Georg Nordin.

2019-05-11 - Evenemang

Örnsköldsviks Musiksällskap avslutar vårsäsongen som sig bör med en vårcaprice lördag 18 maj i Pingstkyrkan. I år har orkestern ett samarbete med Astrid Robillard och Andreas Franzén från Höga Kusten Opera, operaparet som har både Stockholm och Nordingrå som hemort. Även Örnsköldsviks Ungdomssymfoniker medverkar under konserten.
– Vi levererar ett vårligt program med musik av bland andra Vivaldi och Mozart som vi blandar med operapärlor och lite visor. Det blir lättsamt och fräscht, säger dirigent David Wahlén.

2019-05-11 - Evenemang

19 juni 2005 lämnade Totta Näslund jordelivet, men hans musikaliska gärning lever ständigt vidare. Nu är Claes Jansons och Micke Finells andra hyllningsplatta ”Sluskblues 2” ute och fredag 17 maj blir det konsert hos Reuterdahls.

2019-05-05 - Evenemang

Lotta Engberg, huvudartist på årets upplaga av Äldregalan.

2019-05-04 - Evenemang

Gitarristen, låtskrivaren, sångaren och munspelaren Mats Ronander är som vi tidigare berättat huvudartist på första upplagan av Bakgårdsblues lördag 15 juni. Och den nyblivne folkpensionären ser fram emot att få lira blues i Totta Näslunds gamla hemstad.

2019-05-02 - Evenemang

Vinteridrotterna lider mot sitt slut och för alla åkare, ledare och ett flertal föräldrar i ÖKK sätter den årliga isgalan punkt för konståkningssäsongen. Men ingen verkar ha tröttnat på den nära eviga träningen. Inte ens tjejerna i elitgruppen.
– Galan får man inte missa. Det är ju en riktig höjdare, säger Linnéa Strömberg.

2019-05-01 - Evenemang

Linda Gail Lewis spelar rå och hämningslös boogie woogie, vilket inte är så konstigt med tanke på att hennes storebror heter Jerry Lee Lewis. Fredag 3 maj lirar hon på Reuterdahls.

2019-04-30 - Evenemang

Anundsjörundan, där det visas konst och hantverk, har i år tolv olika utställningslokaler. Besöker du minst sju av dem deltar du i ett lotteri, och dessutom finns det på de flesta ställen någon form av förtäring, allt från fikabröd och våfflor till soppa och vårrullar.

Sidor