Du är här

Evenemang

2021-02-13 - Evenemang

Perdido Jazz & Blues har bestämt att flytta tre av vårens inplanerade spelningar till hösten. Snorre Kirk Kvartett flyttas till 1/10, Stockholm Jazz Orchestra till 12/11 och Ellen Andersson Kvintett till 26/11. Om publikrestriktionerna ändras inom kort hoppas man kunna köra några konserter i vår – Amanda Ginsburg Band 23/4, Viktoria Tolstoy Band 30/4, Stockholm Swing Allstars 21/5 och därefter Sommar-jazzen på Dekarsön 14/7.

2021-02-11 - Evenemang

Skicka en digital hälsning till nära och kära och låt dig underhållas lagom till Alla hjärtans dag. Temat är kärlek när Port 9 på lördag sänder live med Lajva en Livekonsert.
– Det känns superkul, nu får vi se hur mycket glädje och kärlek vi kan sprida tillsammans i Ö-vik, säger Oscar Sundelin, en av programledarna.

2021-01-15 - Evenemang

Karlsson & Norberg presenterar nu sin nya storsatsning ArenaKalaset, som arrangeras på fyra orter till hösten. 4 september hålls ArenaKalaset i Fjällräven Center och dessförinnan blir det konserter i Lidköping, Västerås och Sandviken.
– Det här är vår största satsning hittills. En inomhusfestival med några av Sveriges största artister som erbjuder en bred musikgenre, säger Thomas Norberg.

2020-12-26 - Evenemang

Så mycket pengar hade vid lunchtid fredag 18 december samlats in från Örnsköldsvik till Musikhjälpen via det privata musikinitiativet Lajva En Livekonsert.
– Grymt roligt! kommenterar Oscar Sundelin som tillsammans med Cecilia Brandehav och Martin Lundberg utgjorde stommen i den tolv timmar långa livesändningen från en skyltfönsterförsedd lokal på Storgatan lördag 12 december.

2020-12-19 - Evenemang

Örnsköldsviks Bluessällskap kan som alla förstår inte arrangera sin traditionella Julblues i Blueskällarn i år, men föreningen hälsar att man väntar på bättre tider. Andra upplagan av Bakgårdsblues har skjutits upp två gånger men den ligger fortfarande kvar i planeringen.

2020-12-10 - Evenemang

Musikhjälpen får stöd från Örnsköldsvik när det privata musikinitiativet Lajva En Livekonsert gör sitt trettonde framträdande från ett vardagsrum någonstans i stan.
– Den här gången samarbetar vi med Cesam, LiveChannel AB och Medborgarskolan Örnsköldsvik, säger Oscar Sundelin som tillsammans med Cecilia Brandehav och Martin Lundberg utgör stommen i den tolv timmar långa livesändningen.

2020-11-19 - Evenemang

Årets ljusmanifestation i Gideälvdal får extra stor betydelse i den rådande pandemin. På söndag 22 november tänds marschaller både på de större orterna och i de mindre byarna. Vid förra årets premiär var syftet att visa på hur många som bor på landsbygden och som vill bo kvar där.

2020-11-19 - Evenemang

Nya restriktioner på grund av den ökande smittspridningen av covid-19 medför att en rad kulturarrangemang ställs in eller skjuts på framtiden.

2020-11-16 - Evenemang

I veckan pågår inte bara Regnbågsveckan utan även Finska veckan på kommunens träffpunkter. Här hittar du program för de planerade aktiviteterna under veckan.

2020-11-16 - Evenemang

Nu är det dags för Regnbågsveckan i Örnsköldsvik. Här hittar du samtliga aktiviteter som är planerade under veckan.

2020-11-13 - Evenemang

Las Vegas, New Delhi, Shanghai, Beijing, Paris och London är bara några av alla metropoler där Brynolf & Ljung uppträtt. Lördag 28 november kommer duon till Ö-vik för att trollbinda middagspubliken på O’Learys.

2020-11-12 - Evenemang

Nästa vecka är det dags för Regnbågsveckan i Örnsköldsvik. Här hittar du samtliga aktiviteter som är planerade under veckan.

2020-11-11 - Evenemang

I veckans nummer av Tidningen 7 går det att läsa att Ye Banished Privateers skulle ha rest från Umeå till Bruksgården den 28 november för att vara huvudattraktion under Örnsköldsviks Folkmusikförenings firande av St Patrick's Day. Nu meddelar arrangören dock att hela arrangemanget på Bruksgården ställs in då Umeå har utökat sina restriktioner kopplade till coronaviruset, vilket gör att bandet inte kan komma till Örnsköldsvik.

2020-11-05 - Evenemang

Coronapandemin har slagit hårt mot kulturarbetare, musiker har ända sedan i mars inte kunnat komma ut och spela. Under hösten har jazzkonserterna i alla fall kommit i gång lite smått och fredag 20 november är det dags för Hannah Svensson att gästa Perdido Jazz & Blues.

2020-11-05 - Evenemang

Rubriken är också titeln på konsertorganisten Gunnar Idenstams nya album med 15 kompositioner, uppdelade i tre sviter, med kopplingar till just metal. Den världsturnerande organisten visar sig nämligen även ha ett intresse för symfonisk rock och metal. Skivtiteln anspelar också på orgelns metallpipor och dess änglalika form.

2020-11-02 - Evenemang

Hanna Rausk Åkerman ger dubbla föreläsningar på Pingstkyrkan tisdag 3 november då hon berättar om sin livsresa från mobbning, misshandel och psykisk ohälsa till ett liv fyllt av äventyr bland höga berg och djupa hav ­– men också om hanteringen av det efterföljande kaoset inombords.

Sidor