Du är här

Evenemang

2020-09-18 - Evenemang

Beethoven föddes 1770 och i år uppmärksammas hans 250-årsjubileum med pompa och ståt runt om i världen. Så också här i Örnsköldsvik när Nordiska Blåsarkvintetten bjuder in till en hyllningskonsert i Nolaskolans aula fredag 25 september.

2020-09-16 - Evenemang

Niclas Lundin med vänner ger dubbla konserter för Radiohjälpens insamling till Världens Barn i Själevads kyrka onsdag 23 september. Antalet platser är på grund av coronapandemin begränsat och därför blir det två konserter, klockan 18.30 och 19.45. Förköp av biljetter sker på pastorsexpeditionen i Själevad.

2020-09-11 - Evenemang

Brynge kulturförening arrangerar nu på söndag 13 september den traditionella Potatisdagen. Inget är ju sig likt detta år så någon marknad med lokala råvaror blir det tyvärr inte. Däremot finns som vanligt hemlagad palt och hembakt fikabröd på menyn.

2020-09-11 - Evenemang

Möjligheten att gå ut och lyssna på livemusik börjar så smått komma i gång – äntligen. Lördag 26 september ger Lars Ekengren med band en exklusiv konsert med middag i Blueskällarn på Bruksgården, inför 50 personer.

2020-09-05 - Evenemang

Perdido Jazz & Blues drar i gång säsongen på Bruksgården, med coronarestriktioner. Max 50 personer i publiken gäller, och dessa får fredag 11 september lyssna till Frida Öhrn & The Blue Sounds.

2020-08-29 - Evenemang

Hotell Björnforsen har bjudit in Kung Bore och Slabang lördag 5 september för musikunderhållning i samband med middag. Alla som sett detta band från Vindeln vet att deras repertoar är mycket bred och att de också bjuder på mycket humor. På grund av rådande tider är publikantalet begränsat till 50 så det gäller att förboka.

2020-08-26 - Evenemang

De fyra folkmusikerna träffades i ett kök sommaren 2016 för att spela några låtar ihop. Resultatet blev en platta som släpptes i fjol. Nu på lördag 29 augusti kan man höra hur det låter när Breda Gatan kommer till Thuleteatern.

2020-08-19 - Mat & dryck

En fin och uppskattad tradition lever vidare trots pandemin. Cesam arrangerar i vanlig ordning surströmmingsfest på Stora torget i centrum, men i en annan form än tidigare.
– Vi ställer mycket hellre om än ställer in och självklart följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller avstånd och visar varandra hänsyn och omtanke, säger Anette Forsberg.

2020-08-14 - Evenemang

Mängder av inplanerade musikarrangemang har under våren och sommaren fått ställas in på grund av coronapandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder. Men några mindre spelningar har kunnat genomföras och tisdag 18 augusti väntar en kväll för alla som har en förkärlek för Jan Sparrings andliga sånger.

2020-08-02 - Evenemang

Elvis Presley gick bort 16 augusti 1977 men skulle ha varit 85 år just nu ifall han levt vidare. Det ska firas lördag 8 augusti på Nätra Hembygdsgård – som också fyller 85 år i år. Massor av härlig, skön och svängig Elvis-musik utlovas av Klas Norberg, Pär-Åke Stockberg, Ronnie Sahlén och Tommy Thelin. Eftersom antalet platser är begränsat med hänsyn till gällande restriktioner kring coronapandemin blir det dubbla föreställningar, klockan 15 och 18.

2020-07-29 - Evenemang

Tionde upplagan av ”Lajva En Livekonsert I Ditt Vardagsrum” sänds nu på fredag 31 juli via Facebook – en livespelning från ett vardagsrum någonstans i Örnsköldsvik.

2020-07-05 - Evenemang

Sommarens konserter på Naturscen Skuleberget är som bekant inställda, och i de flesta fall uppskjutna till nästa sommar. Men lite musik blir det ändå i området eftersom konsertarrangören, och tillika campingplatsägaren, Fredric Wedin arrangerar jazzkvällar i den nyrenoverade sjöboden på Skuleberget Havscamping.

2020-05-29 - Evenemang

Kulturskolans Dag ute på stan ställs in men skolan satsar stort på att ändå visa upp sin verksamhet. Lördag 30 maj sänder de ett livestreamat event med massor av förinspelat material på sin egen Youtube-kanal.

2020-05-14 - Evenemang

Tvätta händerna, håll socialt avstånd och dra i gång Sicksacks live-stream. Sedan är det bara att njuta av ett 80-talsparty i ditt eget vardagsrum, en fest som blir både ansvarsfull och karantänvänlig i dessa coronatider.

2020-05-09 - Evenemang

Andra upplagan av Bakgårdsblues, med Roffe Wikström som dragplåster, flyttas på grund av rådande coronapandemi till 29 augusti.
”Vi vill inte ställa in evenemanget då alla artister sagt ja till det nya datumet. Vi känner ansvaret att försöka bjuda den publik som redan köpt nästan alla biljetter på en chans till ifall viruset tillåter det”, skriver arrangören Örnsköldsviks Bluessällskap och meddelar att redan köpta biljetter gäller till det nya datumet.

2020-04-28 - Evenemang

Ulf Lundell skulle ha kommit till Naturscen Skuleberget 24 juli men på grund av det rådande coronaläget, meddelar Lundell idag att han ställer in sin sommarturné.

Sidor