Du är här

2010-02-12 - Örnsköldsvik
  • Det är eleverna i klass 4b och 5b på Ängetskolan samt elever från Regnbågen och 6-10:an på Särskolan som tillverkat de tovade hjärtana. Foto: Ulf Eklund

Utställning med hjärta

57 tovade hjärtan med tillhörande dikter möter just nu besökare i sjukhusets entré. Det är elever från Ängetskolan och Särskolan som pysslat och skrivit till en utställning om hjärtat inför Alla hjärtans dag.

– Jag tänkte att det skulle passa ihop med min dikt, säger Linnea Nordin, klass 5b på Ängetskolan, som tovat ett hjärta i många olika färger. Den handlar om att ingen ska behöva vara ensam.

De flesta dikterna handlar om kärlek, och elevernas budskap till de som ser utställningen på Alla hjärtans dag är att det är viktigt att ta hand om varandra.

Konstprojektet började förra året då barnen fick brodera sitt ansikte att fästa på ena sidan av en fyrkant, för att på den andra sidan fästa en beskrivning av sig själva, utan att avslöja sitt namn, på engelska. En möjlighet att kombinera flera ämnen i ett arbete.

– Jag tycker att det är intressant att jobba över ämnesgränserna, säger Katarina Näslund, textillärare på Ängetskolan, som tillsammans med slöjd- och matteläraren Lars Wallin lett projektet.

Klicka här för att se mer om utställningen.

Dela med dig av denna artikel på: