Du är här

2010-12-15 - Pia M

Sista dagarna

Äntligen sol!!

Ytterligare några dagar har passerat. Vädret har förvandlats från tråkigt till strålande sol, och jag ägnar min paus från utomhusaktiviteterna till att blogga. AC:n står på 18 grader, behagligt ett tag men lagom till att "Dr K" återvänder från sitt gympass har jag nog hunnit slå av den igen. Han är hopplös, han har inte förstått att inomhustemperaturer under +32 gör ingen människa glad ;) .

Min sista vecka har jag ägnat åt att sola och bada (hela två soldagar har vi haft), och att låta de thailändska salongsdamerna förvandla mig från en stel svensk till en nyklippt, nynagelmålad och ordentligt genomknådad ... svensk. Thaimassage är vad jag brukar välja, förutom igår då jag gjorde misstaget att låta mig frestas av kokosnötsoljans underbara doft. Oljemassagen är behaglig ... tills man blir ombedd att vända på sig. Framsidan, den ska också behandlas ... och jag vet inte ... kanske är jag lite känslig ... men att få en bikini-överdels-lös framdelsmassage känns både jättedumt och aningen obehagligt.


 

Håkans Bar har vi hunnit gästa ett antal gånger, och jag är beredd att ta tillbaka en hel del av den negativa kritik jag gav stället tidigare. Vi måste ha hamnat där en extremt stökig kväll den där allra första gången, och drinkarna som jag blev lite rädd för gick att på begäran få lite svagare. Och med tanke på "Dr K":s muntra uppsyn misstänker jag att de även gick att få aningen starkare *glad grimas*.

Håkan har jag träffat två gånger, han dök upp som ur ingenstans en kväll då vi satt på våra vanliga platser vid ingången. En munter prick, med ett tålamod som jag beundrar. Det offentliga livet är nog ingenting för mig, misstänker jag. Jag har ett stort behpv av att kunna dra mig undan.

Att träffa på Tv-kändisen var kul, men det mest roliga var för mig att få träffa nattklubbsägaren Oliver, han som alltid skällde på Håkan i tv-serien. På något sätt har jag fattat tycke för honom, eller rättare sagt för det lilla jag sett av hans "stil". Självklart bad jag om att få ta ett foto på honom, och självklart fotade jag Håkans shortsklädda rumpa i smyg ... .

Imorgon, innan vi åker till flygplatsen, ska vi passa på att gästa smygöppningssammankomsten för Håkans Bar 2. Är drinkarna lika starka på den nya baren som på den gamla, lär flygresan hem gå fort ... .


 

Så gott som alla båtar är borta från stranden. De som inte klarade av att sjösättas fraktades bort på lastbilar ... och sopbilar. Efter att maskinerna bullrat omkring på stranden har den verkligen liknat ett slagfält. De allra mest skadade båtarna grävdes upp med en stor grävskopa, det såg jättebrutalt ut och ... jag blir så ledsen för båtägarnas skull. Att se dessa plocka med sig det sista av värde innan den stora grävskopemassakerns början var ... suck ... ja, det kropssar ens hjärta helt enkelt.

Men lika roligt var det att se folket på stranden hjälpas åt med att putta den sista katamaranen till sjöss, se att den flöt och att den så småningom och alldeles för egen maskin tog sig iväg!! Det gav mig också en liten tår i ögat - fast av glädje.


 

Nu ska jag ge mig iväg för att leta reda på "K". Tror faktiskt att vi skulle träffas någonstans men jag har glömt bort när och var. Jaja. Sånt är livet, och planet går inte förrän imorgon kväll  :)))

Dela med dig av denna artikel på: