Du är här

2010-12-20 - Malin H
Potträningen underlättas om man på förhand, med hjälp av figurerna Kiss & Bajs, får gissa vad man tror kommer att hamna i pottan/toaletten!

Pee-pee-time

Igår då vi kom hem från underbart julmys hos min bästa vän C med fina familj så pratade Leon en massa om att deras M kissat på toaletten. De var väldigt spännande, tydligen, för snacket gick i ett!

Vi köpte ju en toaring för barn för ett par veckor sedan och Leon tycker om att sitta på den men har dock aldrig kissat i toaletten. Eftersom han nu pratade om att 'M tissat! Mamma, tissat!' så tänkte jag att vi utnyttjar tillfället!
 Sagt och gjort, av med eko-blöjan och upp på toaletten. En bit in i bok nummer 2 (vi har endast böcker om pottor, kiss, bajs och annat 'relaterat' inne vid hans hörna på toaletten) hördes ett litet skvalande och jag tänkte först att det nog var den halvt otäta kranen i handfatet som måste ha 'runnit till' men inte då. Torkning med toalettpapper bekräftade att det var nödvändigt så nog vart det kiss i toan alltid! 
Leon vrålade för full hals åt Johan, som förmodligen blev livrädd och befann sig på toan uppe 'Pappa! Tissat! Pappa tissat! Pappa om'! Pappa kom sedan skyndandes utför trappen för att uppfylla sonens önskan om att komma så att prinsen fick visa kisset (obefintligt) och det kastade papperet i toaletten innan man fick spola iväg allt. 

Sedan ringde han 'favvo' & 'favva', 'bobi' & 'jeuve' och 'movo' och hans 'dita' för att berätta om bedriften! Och för er som inte hänger med i svängarna så är det alltså farmor & farfar, mormor och hennes J samt morfar och hans A som Leon ringt till! ;)

Dela med dig av denna artikel på: