Du är här

2010-08-14 - Nyheter/Reportage

Östmans Musik firar 75 år

I 75 år har Östmans Musik i Örnsköldsvik funnits. När grundaren Gunnar Östman lade ut hela sitt sortiment i skyltfönstret till försäljning 1935 landade första dagens dagskassa på 85 öre. Idag drivs musikaffären av tredje generationens Östman, Per Östman, och har även startat en webbshop.

Gunnar Östman var en av de första i Norrland som erbjöd dragspels- och gitarrkurser som snart blev väldigt populära. Samtidigt blev grammofonförsäljningen blev ett bra sätt att få in allmänheten till butiken och många örnsköldsviksbor har minnen av att ha köpt sina skivor på ”Östmans”. Allan Östman tog över och förvaltade sin fars affärsidé och har utvecklat den allt eftersom musikbranschen har utvecklats. Konkurrensen från internetbutiker och nedladdning på nätet har drabbat många butiker som satsat på att sälja cd-skivor och även Östmans Musik valde att upphöra med skivförsäljningen.

Tredje generationens Östman, Allans son Per Östman, har dock utnyttjat Internet till något positivt för företaget och startat en webbshop där kunderna beställer sina varor via nätet och får dem skickade via postorder. Idag finns över 3500 artiklar i webbshopen och det utökas hela tiden.

– Webbshopen gör det möjligt för oss att nå fler och fler kunder, många är duktiga på att söka på nätet och hittar oss via olika sökmotorer, säger Per Östman. Omsättningen via nätet blir bara viktigare och viktigare för oss och vi har nog bara sett en början på en ny era för Östmans Musik.

Dela med dig av denna artikel på: