Läs 7an här!
MUSIK
Ö-viksduon noll2 släpper idag 26 april catchiga singeln "Varför väntade du till sommaren?", en låt om att hålla sin kompis ansvarig för dåliga beslut. 9 augusti uppträder de på Örnsköldsvik Cityfest.
SAMHÄLLE
7an.se har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt 7an.se. Senaste helgen bevakade han Cilla Hectors jubileumskonsert i Pingstkyrkan.
Näringsliv
Högland såg och hyvleri köper Domsjö hamn med tillhörande fastighet av Örnsköldsviks Hamn och Logistik. Försäljningen innebär att Högland såg och hyvleri AB upplåter hamnen i Domsjö för att fortsatt nyttjande av Örnsköldsviks Hamn och Logistik som allmän hamn fram till Hörneborgs hamn är utbyggd och kan verka som ny allmän hamn i Öviksfjärden.
Ishockey
MoDo Hockey, med sportchefen Henrik Gradin i spetsen, fortsätter sitt lagbygge inför nästa SHL-säsong.
Enligt Expressen är dansken Alexander True, 26, överens med klubben.
Majblomman
Ekonomi
Nästan varannan västernorrlänning, 48 procent, har kontanter hemma i beredskapssyfte. Av dessa har 14 procentenheter börjat ha kontanter hemma först efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Det visar en ny undersökning som Verian har genomfört på uppdrag av Bankomat.
Arbete
Bonnier News Local har utsett Ingvar Näslund till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Örnsköldsviks Allehanda. Han ersätter Sandra Bygdén Shameh som aviserade sin avgång tidigare i våras.
– Det blir en ynnest att tillsammans med redaktionen få möjlighet att fortsätta med det framgångsrika arbete som görs i dag, säger Ingvar Näslund.