Du är här

2010-08-05 - Musik
  • Europe lockar storpublik till Parken på lördag. Foto Fredrik Etoall
  • Treat har gjort come back och värmer upp inför Europe på Parken. Foto Steff Granström
  • The Poodles spelar tillsammans med Treat och Europe på Parken på lördag. Foto pressbild

The final countdown

Nu är det nära – på lördag intar Europe, Treat och The Poodles Parkens scen för årets stora rockevenemang I Örnsköldsvik.

Rock The Night, Carrie, The Final Countdown. Förbered dig på en nostalgisk kväll när Sveriges genom tiderna framgångsrikaste hårdrockband gästar Örnsköldsvik nu på lördag 7 augusti.

– Det kommer att bli ett ruggigt bra tryck. Alla som vuxit upp och haft någon som helst anknytning till de här grupperna kommer att ångra sig om de inte går dit, säger Andreas Olsson hos arrangören Go Event.

För 28 år sedan vann ett gäng tonåringar från Uppland Väsby tv-sända Rock-SM. Fyra år senare kom det internationella genombrottet med plattan ”The Final Countdown”. Singeln med titellåten låg etta på försäljningslistan i 26 länder och Europe blev megastora.

De har spelat med Def Leppard, Bon Jovi, Skid Row och Metallica, men ingen trodde nog på allvar att Europe skulle återuppstå efter nedläggningen av bandet 1992. Men på nyårsnatten vid millennieskiftet stod de på scen tillsammans igen och spelade ”The Final Countdown” för minst en halv miljon millenniefirare i Stockholm. Då startade också nedräkningen till en verklig återförening.

Legendariskt band

Under vintern och våren har Europe turnerat runt i tio länder i Europa och även hunnit med Japan och Taiwan. Nu är det en Sverige-turné som gäller och på Parken i Örnsköldsvik värms publiken upp av ett annat legendariskt rockband som gjort come back efter ett evighetslångt uppehåll. Treat är tillbaka, högaktuella med sin platta ”Coup de Grace”, som släpptes nästan på dagen 25 år efter debuten ”Scratch and Bite”.

Dessutom står även The Poodles på scen. Nykomlingar i den här branschen om man jämför med Europe och Treat. Poodles slog igenom på bred front i den svenska Melodifestivalen 2006 med låten ”Night of passsion”.

Ytterligare en grupp kompletterar rockkvällen – Sundsvallsbandet Dirty Dixxx, som spelat sig till en plats bland Europe, Treat och Poodles.

Hoppas på storpublik

– Biljettförsäljningen har tagit fart nu senaste dagarna och vi hoppas förstås att det bokas på ordentligt och att ö-viksborna är på fötter för att inte missa en sådan här kväll. Vi är luttrad när det gäller ö-vikspubliken, vi vet att många avvaktar för att se om alla andra ska gå och många väntar också för att se vilket väder det blir, säger Andreas Olsson, som inte vågar sig på en gissning av publikintresset.

– Här i Ö-vik har man aldrig en aning hur mycket det kan bli. Vi behöver 3500 - 4000 personer för ett sådant här arrangemang men det skulle förstås inte göra ont om det kom fler. Nu ser det ut som om det blir fint på lördag och jag vet som sagt att det blir riktigt bra underhållning.

Dela med dig av denna artikel på: