Du är här

2011-04-19 - Nyheter/Reportage
Domsjö Fabrikers ägarrepresentant, styrelseordförande Malkolm Norlin, Ola Hildingsson VD och presidenten i Aditya Birla Group Vijay Kaul.Foto: Mats Forsgren

Domsjö Fabriker har fått nya ägare

Domsjö Fabriker förvärvas av Aditya Birla Group. – Goda nyheter för Domsjö, säger Ola Hildingsson, VD.

På tisdagens presskonferens tillkännagav Vijay Kaul, president i  förvärvet av Domsjö Fabriker, det ledande svenska bioraffinaderiet och tillverkaren av specialcellulosa. Aditya Birla Group, en ledande multinationella företagssfär, har sin bas i Indien.

Med på presskonferensen var även styrelseordföranden i Domsjö Fabriker, Malkolm Norlin och Domsjö Fabrikers VD, Ola Hildingsson.

Domsjö kommer därmed att ingå i den indiska företagsgruppen Aditya Birla Group som bland annat är världens största tillverkare av viskos stapelfiber.

– Förvärvet av Domsjö Fabriker, ett företag i världsklass, är en betydande milstolpe för vår verksamhet inom viskos stapelfiber, kommenterar Kumar Mangalam Birla, styrelseordförande i Aditya Birla Group.

– För oss är viskos stapelfiber en kärnverksamhet med stark tillväxtpotential både vad gäller intäkter och resultat. Domsjös mycket professionella ledning och engagerade medarbetare ökar värdet av förvärvet. Jag hälsar dem alla hjärtligt välkomna i den växande Aditya Birla-familjen.

– För oss som kvalitetstillverkare av olika typer av viskosfibrer passar Domsjös produkter som hand i handske. Vi ser en stor potential i att utveckla företaget och dess produkter vidare, tillägger K.K Maheshwari, styrelseledamot i de köpande företagen.

– Vi stöder till fullo det pågående investeringsprogrammet. Det är också viktigt att påpeka att vi, som en del av våra globala FoU-strävanden, planerar att utöka forsknings- och utvecklingsfunktionen i Domsjö.

– Tack vare de imponerande investeringsprogrammen under de senaste åren har Domsjö utvecklats mot allt bättre prestanda. En annan fördel är den mycket höga miljöstandarden.

Enligt obekräftade uppgifter ligger köpesumman på 350 miljoner dollar, närmare 2,2 miljarder kronor.


– För Domsjö är det här goda nyheter, säger Ola Hildingsson, VD Domsjö Fabriker.

Lyssna på vad Ola Hildingsson säger om affären och om storprojektet "GazEllen".

 

 

 

 

Dela med dig av denna artikel på: