Du är här

2010-01-24 - Örnsköldsvik
  • Foto: Håkan Nordström

Broskolans "Barn av samma jord" en riktig fullträff

Arrangemanget på Broskolan igår blev en succé. På scen framförde eleverna Hoppets Stjärnas musikal ”Barn av samma jord” som är uppbyggd kring FN:s konvention för barns rättigheter.<br />

– Jättekul att det blev så bra. Fullsatt, drygt 300 i publiken och vi fick in 25 000 kronor till Haiti, säger en nöjd musiklärare på Broskolan, Hanna Mattebo.
Dessutom är intäkterna från sms-insamlingen inte räknade så arrangemanget blev ur ekonomisk synpunkt än mer framgångsrikt.
– Vi har övat bra och allt fungerade perfekt på scenen, fortsätter Hanna Mattebo och berättar att två extraföreställningar ges kommande vecka till skolelever.
I musikalen får publiken följa  de två trollsländorna Trollsan och Trullsan på deras resa genom några av världens fattigaste och mest orosdrabbade länder. Efter att ha fått ett magiskt spö av Trollmor skickas de ut i världen för trolla tillrätta all den orättvisa de möter. Mötet med fattiga, svältande, malariesjuka och hemlösa barn öppnar upp trollsländornas stora ögon för de ännu större orättvisor som världen präglas av, och de är inte sena att gripa efter sitt trollspö – men fattigdomsproblematiken visar sig snart vara mycket svårare att bota än genom ett trollslag …
Sensmoralen är förstås att vi alla måste jobba tillsammans för att åstadkomma en bättre värld. Att vi, som den avslutande låttexten gör gällande, alla är barn av samma jord – och att vi därför borde dela lika kring vårt jättebord.

Dela med dig av denna artikel på: