Du är här

2012-08-15 - Peters teknikblogg

Blogg: Tack Adobe för att ni insett att ni hade väldigt fel

Äntligen har Adobe insett att Flash inte är för framtiden och har nu lagt ned Flash för Android. Med andra ord dröjer det inte länge förrän vi kommer att få höra att hela utvecklingen av Flash är nedlagt till förmån för HTML5.

Adobe Flash är ett insticksprogram/plugin som funnits en längre tid på diverse hemsidor för att visa filmer och mestadels annonser.

Flash skulle vara kanon om det inte var så att man behöver ett separat program installerat på sin dator (vilket så klart behöver uppgraderas då och då), det drar en himla massa ström från, låt säga en bärbar dator eller en mobiltelefon och grafikkort och processor får jobba rumpan av sig för att visa Flash-innehåll vilket medför att hela hemsidan (läs 'datorn') blir seg... bland annat!

Apple tog första steget mot ett Flash-löst internet i och med att det inte stöds på vara sig iphone eller ipad. Många frågade varför och dumförklarade Apple.

Men tydligen har Adobe äntligen insett att Flash är en utdöende teknik och nu även dödat Flash för Android - det sista hoppet för mobilt Flash.

Vi som förstår det hela lite bättre säger kort och gott - Tack gode gud!


Dagens Spotify-låt:

Annihilator - Brain Dance

Stay tuned!
Dela med dig av denna artikel på: