Örnsköldsvik

Goda resultat för Örnsköldsviks sjukhus

Örnsköldsviks sjukhus visar flera goda resultat i den årliga jämförelsen av landets hälso- och sjukvård. Hållbara resultat och låga kostnader när det gäller knä- och höftprotesoperationer återkommer även denna gång.
Även när det gäller ljumskbråcksoperationer och blodsockernivåer hos barn med diabetes visar Örnsköldsviks sjukhus goda resultat jämfört med genomsnittet i landet.
För fjärde året i rad presenterar Sveriges Kommuner och Landsting och Socialstyrelsen gemensamt jämförelser av kvalitet och effektivitet inom den svenska hälso- och sjukvården. Rapportens syfte är att stimulera till fördjupade analyser och värderande diskussioner, både i landstingen och i den offentliga hälso- och sjukvårdsdebatten i stort. Är sjukvården av lika god kvalitet och har den lika hög effektivitet i alla landsting? Syftet är också att stimulera landstingen och sjukvården till förbättringar. Jämförelserna ska ställa krav på, men också inspirera och stödja landstings- och sjukvårdsledningar i deras arbete för effektivisering och förbättring av hälso- och sjukvården.
Publicerat