Modo Hockey

Viktig trepoängare för Modo

Modo Hockey tog tre nödvändiga poäng hemma mot Luleå i Fjällräven Center. 4-1 och än har modoiterna inte gett upp hoppet om att ta sig till slutspel .<br />– Vi s k a dit. Så är det bara, säger en bestämd Mattias Timander.

Hemmalaget började klart bäst och det var egentligen inget snack under den första perioden. Modo uppträdde just som ett slutspelslag och kontrollerade händelserna på ett ganska imponerande sätt. Men så var det ju det där med andra perioden, den som besvärat laget så mycket i vinter. Modo sjönk ner i banan, Luleå fick mer isyta och när Thomas Raffl reducerade till 3-1, med fem minuter kvar av mittronden, fanns tecken på att gamla synder skulle återupprepas.
Hemmalaget gjorde dock en stabil tredje period och när Magnus Häggström hittade rätt fram till 4-1 var matchen i princip över och tre oerhört viktiga poäng ett faktum.
Förutom poängen var det spelmässigt ett klart fall framåt. Nu gäller det för Miloslav Horavas killar att visa upp samma nivå under en längre tid – en förutsättning för att laget ska kunna utföra det som många, utifrån tabelläget, anser skulle vara en bragd. Det vill säga slutspel.
– Spelar vi så här resten av matcherna kommer det att räcka, säger Mattias Timander.

Modo-Luleå 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (3.07) Per-Åge Skröder (Per Svartrvadet/Mattias Timander), 2-0 (6.02) Markus Näslund (Niklas Sundström/Daniel Sondell), spel fem mot fyra.
Skott: 11-5.
Andra perioden: 3-0 (5.58) Morten Madsen (Per Hållberg/Mattias Timander), 3-1 (14.56) Thomas Raffl (Martin Chabada/Fredrik Styrman), spel fem mot fyra.