Du är här

2010-01-18 - Modo Hockey
Miloslav Horava har gjort sin sista match som tränare för modo hockey. Foto: Håkan Nordström

Milo hoppar av - VM-coach ersätter

Modos Miloslav Horava har meddelat att han lämnar sin post som tränare för laget. På måndagskvällen presenterade klubben hans ersättare i båset - den förre finske förbundskaptenen Hannu Aravirta.

Horavas avhopp är enligt parterna hans eget beslut och han har alltså inte fått sparken av klubben.

Modos nye tränare, 56-årige Hannu Aravirta, är en meriterad herre som varit finsk förbundskapten under sex år och bland annat har tre VM-silver på meritlistan. Som assisterande förbundskapten blev han historisk då Finland bärgade VM-guldet 1995.

Han har även coachat Helsingfors, JYP, Jokerit och Lahti Pelicans i finska SM-ligan där han blivit finsk mästare två gånger. Denna säsong tränade han Jokerit fram till oktober då han fick lämna klubben.

– Vi vill slå fast att Miloslav Horava är en mycket kompetent tränare och tillika en sympatisk person. I en tuff bransch som hockey blir det ibland fel och vi vill önska Milo all lycka i hans fortsatta karriär. Vi har haft en öppen dialog. Han har varit tydlig på att han vill föreningens bästa och båda parter är överens om att vi nu går vidare med denna lösning, säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Thomas Steen kommer att fortsätter sitt arbete som assisterande tränare. Aravirta tar över med omedelbar verkan och kommer att leda laget redan på torsdag när det vankas länsderby mellan Modo och Timrå hemma i Fjällräven Center.

Dela med dig av denna artikel på: