Du är här

2010-01-18 -
Hjärta möter Hjärta

Kyrka hjärta stad!

Vi hoppas du ska få känna lite extra värme i vintervädret den här veckan. Den ekumeniska böneveckan är igång! På vanlig svenska betyder det att alla kyrkor i stan vill finnas tillgängliga på olika sätt för Öviks-borna och bjuda på lite allt möjligt under veckan! :)

"Kyrka Hjärta Stad" är vad vi valt att kalla det, kanske mest för att just dom orden säger så mycket mer än "Den Ekumeniska Böneveckan" som är mer kyrkiska än svenska.  Även fast dom flesta sammanhang som innefattar oss människor äger en viss kultur och språk så borde vi i kyrkan kanske bli lite bättre på att prata så folk förstår ibland:) 


Det är allt möjligt som händer under dessa kommande dagar, Pannkakskyrkan kommer att vara ute på stan på eftermiddagarna och bjuda på lite fika, det blir "ställa pastorn mot väggen" på nolaskolan, Gemensam Gudstjänst på Gallerian, besök hos ålderdomshemmen, Club U.H Ungdomsgård i källaren på Café UH varje eftermiddag, musikal på Broskolan, ungdomsmöte på Sliperiet, bönemöten där vi ber för Öviks ledare, företag och arbetsliv.....listan kan göras lång! Kolla in schemat för veckan här på Webben 7!

Tanken med allt detta är att församlingarna gemensamt vill betjäna Övik på det lilla sätt vi kan. Visionen är att den här veckan ska kunna ge inspiration till mer och fler roliga idéer om hur vi kan få vara till välsignelse för vår stad. Vi vill som gemensam kyrka finnas tillgängliga för alla. Som Robert Åkerlund sa i senaste Tidningen 7 handlar det inte om att värva församlingsmedlemmar eller gå runt och slå Bibeln i huvudet på folk. Utan det handlar om Kyrka Hjärta Stad. Att helt enkelt få ge vidare av den kärlek som uppstår när ett människohjärta får möta Guds eget hjärta. 

Det mötet är det mäktigaste jag varit med om och det Hjärtat är det vackraste jag någonsin sett.  Jag hoppas vi ses någon gång under veckan!

Gud Välsigne Dig.


Dela med dig av denna artikel på: