Mode & skönhet

Engelsk frukost och franska kakor

Stekt bacon, korv, hash brown, vita bönor i tomatsås, stekt svamp, pocherade ägg och rostat bröd – det är frukost det. Min svåger Daniel och jag planerade att spendera hela dagen promenerandes och ville ladda med mat som det kändes värt att gå bort. Efter en hel del letande hittade vi ett lagom sunkigt hak på en sidogata till Carnaby street där rätt saker serverades.

Sedan bar det av till Notting Hill där vi strosade längs Portobello road som på lördagar är packad med marknadsstånd och fyndletare. Själv föredrar jag gatan en vardag, då det är lugnare och lättare att se de mysiga designaffärerna och slinka in i de griniga antikhandlarnas trånga butiker.

Sen började vi promenera söderut, ända till Chelsea. Förbi fantastiska hus, pampiga ambassader, gamla dyra prinsessbostäder, gröna parker, feta ekorrar och snabba bilar. Och lite affärer. Kings road nära Sloane Square är en mysig gata där doftande bagerier och mindre butiker ligger blandade med de några större kedjor som Reiss och LK Bennet.

På väg hem passade jag på att köpa nybakt bröd, en bakelse och små macroner på det lilla franska patisseriet Paul i Canary Wharf. För alla macronälskare kan det vara bra att veta att Paul finns på flera ställen runt i London och deras macroner är lika goda som Ladurée till en bråkdel av priset. Men tyvärr är förpackningarna är inte i närheten av Ladurées pastelliga näpenhet.

Idag är det marknader för hela slanten. Spitalfields market för fina fynd och ett återbesök på Borough market för att fixa mat till morgondagen.

 

 

Publicerat