Friluftsliv

Örnsköldsvik näst bäst i Sverige

På temat friluftsliv finns det inte många resmål som slår Örnsköldsvik. Bland 200 undersökta kommuner hamnar vår egen på en hedrande andraplats.

Undersökningen som fokuserar på planering för friluftsliv, information och samarbete kring friluftsliv och aktiviteter. Högst poäng tillföll Sundsvall, som därmed fick pris som Sveriges friluftskommun 2010. Örnsköldsvik, bland 200 konkurrenter, hamnade på delad andra plats tillsammans med Kristianstad.

Priset (50 000 kronor) delas ut av Naturvårdsverket, Sveriges Kommuner och Landsting, Sveriges Kultur- och Friluftschefers förening, Svenskt Friluftsliv och Svenska Ekoturismföreningen för att uppmuntra och stimulera kommuner som arbetar aktivt med friluftsliv för sina medborgare.

Örnsköldsvik var också en av de kommuner som fick presentera sitt arbete med friluftsliv på konferensen Folk & Natur, som arrangerades av miljödepartementet och Naturvårdsverket 11-12 februari.
 
– Det är jätteroligt att få vara i högsta divisionen. Vi är jättestolta och vill passa på att gratulera Sundsvall till priset som 2010 års friluftskommun, säger Siv Sandberg, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Publicerat