Tävlingar

Markus från Örnsköldsvik kan bli svensk mästare i snöbollskrig

Har du hört talas om sporten Yukigassen? Och har du en aning om att det finns en kille från Örnsköldsvik som är en fena i den grenen?
Nej, tänkte väl det. Han heter Markus Nyberg och pluggar i Luleå.

Efter seger i campusmästerskapen vid Luleå tekniska universitet och inofficiella svenska mästare samt tvåa i europamästerskapen ifjol, är Team LTU storfavoriter inför officiella SM i Yukigassen, 20-21 februari.
– Vi har pressen på oss men siktar förstås på seger, säger Markus Nyberg från Örnsköldsvik, lagledare för Team LTU.

Yukigassen har funnits i Japan i över 20 år. Sporten utövas i dag även i Ryssland, Norge, Finland och Australien.Två lag på sju personer möts på en spelplan där det handlar om att slå ut motståndarlaget med snöbollar eller ta det andra lagets flagga.

I år arrangeras Sveriges första officiella SM i Yukigassen i Luleå.Team LTU är laddade och vinst är det enda som räknas, betonar Markus Nyberg.
I potten ligger en resa till VM i Japan 2011, där de blivande svenska mästarna får representera Sverige. Men redan direkt efter SM åker Team LTU till Japan, eftersom laget vann inofficiella SM i Yukigassen ifjol. 

Team LTU representerar Luleå tekniska universitet där samtliga lagmedlemmar är studenter, men de kommer från olika delar av landet. Utöver Markus Nyberg, från Örnsköldsvik, består Team LTU av;  André Fredberg, Stockholm Stureby, Erik Landgren, Vällinge, Farid Golkar, Borås, Jonas Granlund, Stockholm Stureby, Josefina Herzman, Åstorp Helsingborg, Joakim Wiklund, Helsingborg, Juliet Namuleme, Stockholm Bromma, Katarina Gebart, Piteå och Robert Norberg, Östhammar.

Publicerat