Evenemang

Stora sportlovsguiden – nu större än någonsin

Här kommer den större, bättre och utförligare versionen av sportlovsguiden från fredagens nummer av Tidningen 7. Listan uppdateras kontinuerligt under veckan.
Saknar du ett evenemang på listan? Tipsa oss så lägger vi ut det! Maila till redaktion@tidningen7.se eller ring 0660-726 72.

Sportlov på gallerian

I samarbete mellan DUA, kommunen, Kultur & Fritid, Svenska kyrkan och polisen bjuder Oskargallerian på Aktiviteter mellan 12 och 16 på onsdag, torsdag och fredag under sportlovsveckan. Örnsköldsviks fritidsgårdar har slagit ihop sig och varje dag ansvarar två av dem för de festa aktiviteterna.
Onsdag till fredag från 12 till 16

Från 13 till 14 alla tre dagar informerar polisaspiranter, kustbevakare och brandmän om jobb inom sina yrkeskårer – och kan även utmanas i pingis.

Hela tiden finns också chansen att göra följande:

– Spela Playstation, bland annat Guitar Hero
– Sjunga singstar/karaoke
– Dansa på dansmattan
– Öva prickskjutning mot innebandymål
– Spela pingis
– Skjuta straffar mot basketkorgen
– Spela kort- och sällskapsspel
– Testa Scrapbooking
– Besöka makeup-studion

Onsdag klockan 14 spelar Season Sky live. Torsdag livespelar Stina Johansson 12.30 och Consuela Duo klockan 14. Fredag uppträder Annika Wikman 12.30.
Dessutom kommer gallerians båda fik att ha extraerbjudanden för de sportlovslediga.


Skidåkning

På Skyttis åker alla upp till 16 år gratis. Övriga betalar 50 kronor per dag vid omklädningsrummen eller genom att sms:a Skyttis till 72694.

I Backsjö håller Huggsjöstugan och dess servering öppet 11-15 alla dagar under lovet.

Detsamma gäller för Främjarstugan på Skyttis söndag 7 mars och för Västanå fäbod söndag 14 mars.

 

Alpinsport

Ett givet friluftsalternativ är de slalombackar som förlängt sina öppettider under lovet. Bjästabacken är igång 10-16 alla dagar samt 18-21 på tisdag och torsdag, medan Solbergsbacken håller öppet 14-20 under fredagen samt 10-16 under lovets båda helger. Åsbacken är öppen alla vardagar från 10-16 och 18-21, dessutom 11-16 under helgerna. I Skulebacken gäller 10-16 alla dagar. Djuptjärnsbacken, i sin tur, håller öppet från 10 till 15 på lördagarna, onsdag och fredag.

 

Skridskoåkning

Kommunens ishallar håller öppet för allmänheten och har avsatt särskilda tider för åkning med respektive utan puck och klubba.

 

Åkning utan klubba anordnas vid följande tillfällen:

– Måndag till fredag klockan 9 till 12 i Bjästa ishall.

– Måndag till fredag klockan 12 till 15 i Kempis.

– Onsdag, torsdag, fredag och söndag klockan 13 till 14 i Fjällräven Center.

– Måndag, torsdag och fredag klockan 11 till 13 i Skyttishallen.

– Tisdag och onsdag klockan 10 till 12 i samma hall.

 

Åkning med klubba anordnas på följande tider:

– Måndag till fredag klockan 12 till 15 i Bjästa ishall.

– Måndag till fredag klockan 13 till 15 i Skyttishallen.

– Onsdag, torsdag, fredag och söndag klockan 14 till 14:50 i Fjällräven Center.

– Måndag klockan 13 till 15 i Modohallen.

– Tisdag till fredag klockan 12 till 15 i samma hall.

 

Sportlovscurling

Allmänheten har möjlighet att prova på curling från måndag till torsdag klockan 12 till 15 i curlinghallen på Skyttis.

 

Sportlovsbasket

Basket anordnas för elever i årskurs 1 till 9 från måndag till torsdag klockan 12 till 15 i Parkskolans idrottshall. Ingen föranmälan krävs.

 

Fiskenöjen

Lördag 6 mars. Vid Gammbotjärnarna, med vindskydd, grillkåta och handikappanpassad brygga, är det dags att fiska efter årets första regnbågsforeller mellan 8 och 15.

Även i Gvalsjön blir det fiskepremiär, här för röding och öring mellan 8 och 16 både lördag och söndag. Sjön är sedan öppen under sportlovsveckan.

Sist men inte minst anordnas fisketävlingen Billsjönappet i Billsjösjön mellan 10 och 14.

 

Liveshower

Lördag 6 mars klockan 20 framförs ”Buddy Holly The Musical” i Fjällräven Center. Tillsammans med skådespelare och ett tiomannaband sjunger rikskände Brolle ut om legendaren Buddy Hollys korta liv och spelar hans låtar.

Två dagar senare, måndag 8 mars klockan 19.30, gästas Folkan av Magnus Betner och showen ”Livets ord”. Verbala käftsmällar utlovas när av Sveriges mest rosade komiker presenterar helt nytt material. 

 

Film på Gideågården

Tisdag 9 mars visas storfilmen Avatar klockan 13.00 och 19.00.

Söndag 14 mars visas dataanimerade "Det regnar köttbullar" klockan 15.00.


Sportlovs-KomTek

Måndag 8 mars, på internationella kvinnodagen, ordnar KomTek en tjejkväll från klockan 15 till 19 på temat ”våga”. Evenemanget riktar sig till tjejer i åldrarna 13 till 16 år.

Tisdag 9 mars klockan 10 anordnas sagostund med kemiexperiment, ulltovning och tillverkning av frigolitfigurer med lysdioder. Dessutom blir det kälkrace och chans att tävla med en egentillverkad bobsledge i miniatyr.


Kul på biblioteken

På Arkenbiblioteket är det skrotverkstad måndag 8 mars (13-15). Samma tid på tisdag kan man tillverka pins. Onsdag hålls animationsverkstad (10-12.30) och därefter (13.30-16) en animationsworkshop för barn och unga från 10 år (föranmälan krävs).

Torsdag kan man skapa med pärlor (13-15) och fredag är det öppet för sällskapsspel (13-17). Pappersverkstad arrangeras på Bredbyns bibliotek på måndag (13-15), i Bjästa på tisdag (14-16), i Husum på onsdag (13.30-15) samt på torsdag i Björna (10-17) och Skorped (12-15).

 

Sportlov på museet

Örnsköldsviks museum anordnar café och aktiviteter varje vardag från 12 till 15.

På måndag ges alla över sju år chansen att prova på scrapbooking, på onsdag är temat ”tryck och grafik” och på tisdag, torsdag samt fredag finns möjligheten att prova på hemslöjd.

 

Folksam Cup

Riksfinal i längdskidåkning för 14-15-åringar. Fredagen den 12 mars startar ett fackeltåg klockan 17.45 som går från museet till torget där det blir invigning. Klockan 10 nästa förmiddag startar de individuella tävlingarna på Skyttis och från och med 9.00 på söndag tävlas det i stafett.

 

Cubarinkens dag

Lördag 13 mars i Husum. Med start klockan 10 blir det aktivitetsdag på och omkring Cubarinken, med friåkning, curling, hockeygolf, lotterier, chokladhjul, fiskdamm och åkning i pulkbacken. Dessutom inbjuds såväl barn som gamla att delta i en hockeyturnering med avslutande medaljutdelning till de tre främsta lagen. Korv, toast, ärtsoppa och diverse annat finns till försäljning för självkostnadspris.

 

Sportlovskul i Nävertjäl
Tisdag 9 mars och onsdag 10 mars klockan 10-15. Här anordnas Lilla vasaloppet i öppet spår med medalj och diplom till alla. Skridskobanan är redo att äntras, omklädnngsrummet är uppvärmt och runtom finns härliga snöhögar att leka i. Dessutom serveras våfflor, korv och fika i Bygdegården.
Publicerat