Modo Hockey

Modo har slagläge

Det mesta verkar gå Modos väg inför lördagens elitserieomgång.
Man möter ett försvagat HV71 – och får dessutom oväntad hjälp i streckstriden av en influensa.

När Modo pulveriserade Linköping i torsdags saknade motståndarna bland annat sin förstemålvakt och tre av sina bästa forwards. I flera fall handlade det om Linköping lät spelare vila inför slutspelet, och borta mot HV i kväll ser historien ut att upprepas. Smålänningarna kommer till spel utan en rad spelare.
Per Gustafsson, Simon Önerud, Johan Lindström och David Ullström är skadade Per Ledin är avstängd, det finns frågetecken för Adam Almqvist och André Petersson och dessutom väljer laget att vila ligans poängbäste back David Petrasek.
Modo är indragna i streckstriden och vi vill gärna komma på förstaplats, säger HV:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh till klubbens hemsida. Vi måste göra en lika bra, om inte en ännu bättre, match än vi gjorde mot Luleå. Då var alla med och bidrog, slet och drog sitt strå till stacken. Det kommer nog inte vara så mycket skönspel mot slutet av serien eftersom det är mycket kamp om poängen.

På annat håll ser det på förhand tungt ut för jagande Timrå som nafsar Modo i bakhasorna och är en enda poäng bakom i tabellen.
Skadade Fredrik Sonntag och Kamil Piros kan få sällskap i sjukstugan av en influensakrasslig kvintett med målvakten Magnus Åkerlund, backarna Sebastian Erixon och Tomas Skogs samt anfallarna Fredrik Hynning och Martin Sonnenberg.
– Innan vi vet vilket lag vi kan ställa upp med är det svårt att säga hur mycket det påverkar, säger coachen Challe Berglund till ST. Saknar vi till exempel båda målvakterna eller alla centrar blir det jobbigt.
Det tredje möte som är av stor vikt för Modo spelas mellan Luleå och Djurgården.
I Luleå finns frågetecken för Anders Burström, Robin Lindqvist, Marcus Hurtig, Fredrik Styrman och Emil Lundberg medan Djurgården saknar Marcus Ragnarsson, Andreas Holmqvist och Mike Zigomanis.

Publicerat