Modo Hockey

Hannu: ”Roligt att saker fungerar”

Modo är äntligen uppe på slutspelsplats, men tre matcher ligger fortfarande mellan laget och det hägrande slutspelet. Den på förhand svåraste av dem spelas hemma mot Skellefteå på måndagskvällen.

Det blev en ganska kort och lekfull träning i Kempehallen för Modo efter suddensegern mot HV 71.
– Men viktigt ändå att vi gör vårt jobb varje dag, säger coachen Hannu Aravirta. Det går inte att fuska sig igenom någonting.

Det gick dock inte att undgå att coach Aravirta var aningen mera nöjd än vanligt. Sedan han tog över har laget klättrat upp på slutspelsplats för första gången sedan omgång 3 i september.
– Självklart är jag glad över att vi knaprat oss upp bland de åtta i tabellen. Men det går inte att slå sig till ro. Titta bara på den utmaning vi står inför nu att möta Skellefteå AIK, ligans formstarkaste lag.

Aravirta är hela tiden inne på vad som är det viktigaste om hans lag ska klara sin målsättning.
– Defensiven och disciplinen. Det är just de två sakerna allt handlar om och varifrån allt också kommer.
Power play och box play är två saker som Modo H gnuggat de senaste veckorna, och som också fungerat mycket bra efter OS-uppehållet. I power play-statistiken har laget gjort mål på mer än 50 procent av sina lägen under de senaste fyra matcherna .
– Roligt förstås att se att saker och ting fungerar, säger Hannu. Men nu är det bara att gå ut och fightas igen och ge allt.

Modos lag mot Skellefteå:

Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backpar:
7 Mattias Timander
80 Samuli Suhonen

48 Hannu Pikkarainen
4 Tomas Mojzis

44 Henri Laurila
5 Hans Jonsson

Kedjor:
21 Peter Forsberg
39 Per Svartvadet
19 Markus Näslund

17 Morten Madsen
20 Oscar Steen
36 Mats Zuccarello Aasen

13 Marco Tuokko
27 Josh Green
58 Dan Hinote

29 Andreas Molinder
26 Kristian Forsberg
6 Magnus Häggström

Extraspelare:
47 Alexander Bonsaksen
53 Eddie Larsson

Noterbart är…
… Att Per Hållberg, Per-Åge Skröder och Niklas Sundström fortfarande är ur spel. De två första på grund av skador, Sundström på grund av magsjuka.

… Att det hittills blivit idel hemmasegrar mellan lagen i vinter. Skellefteå har vunnit med 6-2 och 3-0, Modo med 6-2 och 3-2 efter sudden.

… Att förre förbundskaptenen i fotboll, Tommy Söderberg, är en av åskådarna i Fjällräven Center. Han leder nämligen ett seminarium där tidigare samma dag.

Publicerat