Du är här

2010-03-11 - Modo Hockey
Hur mycket kommer Foppas skridskor att gå för? Foto Håkan Nordström

Foppas skridskor auktioneras ut

Köper du Peter Forsbergs använda skridskor bidrar du med pengar till de jordbävningsdrabbade i Haiti.

Svenska kyrkan och Modo Hockey samarbetar för att samla in pengar till kyrkans internationella arbete. Det innebär bland annat att Peter Forsbergs skridskor säljs och pengarna går till den insamling för Haiti som kulminerar vid lördagens hemmamatch mot Rögle.

Ett 70-tal medarbetare från Svenska kyrkans församlingar i Örnsköldsviks kommun kommer att vara på plats i Fjällräven Center för att samla in pengar och berätta om Svenska kyrkans internationella arbete, under devisen Hela världen.

Tidigare har flera auktioner bland hockeyfans genomförts via Modo Hockeys hemsida, till förmån för Svenska kyrkans Haitiinsamling. Förra veckan var det Mats Zuccarello Aasens matchtröja som såldes för 6 900 kronor och dessförinnan såldes en resa till Modos bortamatch mot HV 71 för 5 600 kronor.

Med drygt 16timmar kvar av auktionen är priset på Foppas skridskor nu uppe i 5 800 kronor.
– Vi hoppas på en ökning, jag tror att de går på 10 000 kronor, minst, säger Maria Gästrin informatör i Själevads församling.

– Det här är den största insamlingsaktiviteten vi i Svenska kyrkans församlingar i Örnsköldsvik medverkat i. Vi är på plats med 70 medarbetare under matchen på lördag och vi ska samla in med hjälp av bössor, sms-gåvor och inbetalningskort som vi delar ut. Ännu fler ville faktiskt vara med och hjälpa till men vi fick sätta en gräns.

Som en del av kyrkornas internationella biståndsallians (ACT-alliansen) fanns Svenska kyrkan på plats i Haiti redan innan jordbävningskatastrofen inträffade. Det innebar att hjälparbetet snabbt kunde komma igång efter katastrofen.
Bland annat har ett nytt vattensystem installerats i en förort till huvudstaden Port-au-Prince. Vattenreningstabletter, medicinsk utrustning, tonvis med mat och tält samt flera läkarteam och specialhjälp för traumatiserade barn är andra exempel på vad som ingår i kyrkornas katastrofhjälp i Haiti.

 

Dela med dig av denna artikel på: