Hockey

Ett Modo i slutspel - som vinnare

Modo Hockeys damer inledde på bästa tänkbara sätt i kvartsfinalen och besegrade AIK på bortaplan med 3-2 (1-0,1-0, 1-2).

Johanna Olofsson gav Modo ledningen efter drygt fem minuter och i mitten av den andra spelade hon även fram till Emelie Lindgrens 2-0.

AIK reducerade drygt sex minuter in i tredje men halvannan minut senare ökade backen Johanna Fällman på till 3-1. AIK gav sig dock inte och med drygt tio minuter kvar kom 3-2.

När Johanna Fällman sedan drog på sig en utvisning med fem minuter kvar blev det oerhört dramatiskt men Modo redde ut stormen och knep en välförtjänt seger i första kvartsfinalen.

Nu väntar nästa match hemma i Kempehallen på söndag eftermiddag och skulle AIK vinna har Modo fördel av hemmaplan i en avgörande match redan på måndag.

AIK – Modo 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Första perioden: 0-1 (5.08) Johanna Olofsson (Erika Grahm)
Andra perioden: 0-2 (9.44) Emelie Lindgren (Johanna Olofsson, Erika Grahm)
Tredje perioden: 1-2 (6.38) Isabelle Jordansson (Katarina Timglas), 1-3 (8.09) Johanna Fällman (Therése Sjölander), 2-3 (9.40) Gizela Blom (Sarah Åberg)
Skott: 30-34