Övrig sport

Lilla Världscupen i Åsbacken

40 pokaler ska delas ut när 160 tjejer och killar födda 99 och 00 fyller backen i en riktig stortävling.

Nu i helgen, 20-21 mars, körs finalerna i Lilla Världscupen i Åsbacken. Lilla Världscupen är den största tävlingen i Sverige för åldrarna 10-11 år.
– Det blir kul. Backen är jättefin, riktigt bra, säger Jörgen Tellström, ordförande för arrangörsföreningen Friska Viljor Alpina.

95 tjejer och 66 grabbar är anmälda, varav 35 från Ångermanland. De övriga kommer från Hälsingland, Medelpad, Jämtland och Härjedalen som har arrangerat kval i respektive distrikt.

Daniel Sedin, distriktsledare för de ångermanländska deltagarna har förhoppningar om att några av Ångermanlands åkare ska ta framskjutna placeringar.

– Vi har några som kan vara bland de tre främsta; Ester Jakobsson från Skule och Sebastian Johansson från Kramfors, som båda är elva år. Dessutom kan Wilma Bengtsson från Bjästa göra riktigt bra ifrån sig i flickor 10.
– Men det viktigaste med det här är att det blir en upplevelse och ett jättestort event för barnen. Svenska Skidförbundet stöttar också med bra priser, berättar Daniel Sedin.

Lördag klockan 10.00 drar tävlingarna igång med storslalom och på söndagen tävlas det i slalom. De tio främsta i de fyra klasserna, flickor och pojkar 10 och 11 år, får en pokal med sig som minne.

– Vi tävlar i lag också där man räknar samman de tre bästa tiderna och där hoppas vi att Ångermanland ska kunna vara med i toppen.

Redan under fredagen blir det full fart i Åsbacken då alla deltagande lag är på plats och tränar. 

Publicerat