Du är här

2010-03-29 - Övrig sport
Håkan Nordström

Bodbäcksmunter tvåa på tung bana

Lunchtrav på Hagmyren med nio lopp på menyn. I V5-2 tog Björn Karlsson-tränade Bodbäcksmunter en andra plats på en mycket tung bana.

Lopp 2 V4-2 LD-1
Den tung banan som Hagmyren bjöd på passade nog inte många av ekipagen. I detta lopp startade Susanne H Osterling sin egentränade Hortensia Dag som hamnade i det slagna fältet, tiden 19,6, stoet ägs av Team BSHA HB i från Domsjö. Hortensia Dag blev kvar ute i tredje spår och var tvungen att köra fram till dödens, avlöst efter 1000 meter körda av loppet men tröttnade ordenligt då det återstod 500 meter.
Seger till Håkan Skoglund-tränade Don Gentle på tiden 16,8 vunnet med hela 8 längder.
Tempo: Inga tempotider finns.

Lopp 4 V4-4 stolopp
Björn Karlsson tränar stoet Vackra Liss som i det här loppet slutade oplacerad tillsammans med Bergsåkers John Östman. Tiden 20,0 med galopp. Hästen ägs av Bygg & Varu Akuten AB i från Gällö.
Vackra Liss drog på sig en galopp i ingången av första sväng, ställde sig och kom ikapp fältet, gick med i ryggar ute i tredje spår, men fick tyvärr en ny galopp.
Seger till Alfta-tränade Letter Express på tiden 19,4 vunnet med en halv längd.
Tempo: Inga tempo tider finns.

Lopp 6 V5-2 kallblodiga
Björn Karlsson igen, nu med Bodbäcksmunter som tillsammans med Bergsåkers Ulf Ohlsson fick med sig en fin 2:a plats (platsodds 1,13), tiden 31,1 och 11.000 kronor in till ägaren Kenneth Karlsson.
Bodbäcksmunter rygg ledaren vilket blev tredje invändigt, hittade lucka och kom ut i tredje spår genom sista sväng, tog flera ekipage under upploppet till en fin andraplacering.
Marie Genlund tränar och äger Norske Flytvinn som i det här loppet tog med sig en 6:e plats hem, tiden 32,5 gav 2.000 kronor in, hästen kördes av Bergsåkers John Östman.
Flytvinn hamnade tredje invändigt vilket blev fjärde inner, kunde sedan komma ut och hänga med i ryggar ute i tredje spår och höll bra till en sjätte plats.
Segrade gjorde Hudiksvall-tränade Timon Ill med Kim Boström i sulkyn, tiden 30,1 vunnet med 2.5 längd.
Tempo: Inga tempo tider finns.

Lopp 8 V5-4 kallblod
Ytterligare ett kallblodslopp och här startade Lille Lomis som kördes av Bergsåkers John Östman, tyvärr hamnade ekipaget "först utan" på tiden 36,7 med galopp, hästen tränas & ägs av Eva Grundström och Katarina Byström. Lille Lomis stod på dubbla tillägg men var ikapp fältet efter ca 500 meter, hamnade efter hand andra utvändigt, slog sedan på en galopp i utgången av näst sista sväng ställde sig med tappade för mycket. Segern gick till Persson tränade Lärkan på tiden 33,4 vunnet med 1 längd.

Lena Andersson

Dela med dig av denna artikel på: