Du är här

2010-04-08 - Gideå
  • Meryl Streep spelar en av huvudrollerna i Julie & Julia. Foto Sony Pictures
  • Eric Cantona och Steve Evets i Ken Loach Looking for Eric. Foto SF
  • Kristin Scott Thomas och Elsa Zylberstein i den franska filmen Jag har älskat dig så länge. Foto Atlantic Films

Filmfestival på Gideågården

Gideå Bygdegårdsförening och Örnsköldsviks Filmstudio samarbetar i ett arrangemang där filmvisning kombineras med middag.

Gideå Bygdegårdsförening driver bio i Gideå; Filmstudion håller till i Örnsköldsvik. Lördag 17 april samarbetar de två föreningarna och arrangerar en filmdag med tre titlar på programmet.

Först ut är brittiska ”Looking for Eric” av Ken Loach. En film om brevbäraren Eric som håller på att förlora greppet men får oväntad hjälp av sin idol, fotbollslegenden Eric Cantona.

Därefter visas ”Julie & Julia” med Meryl Streep och Amy Adams i huvudrollerna. En verklighetsbaserad historia om ambassadörsfrun Julia Child som i början av 60-talet gav ut en kokbok – som Julie Powell 40 år senare bloggade om när hon på 265 dagar lagade alla de 524 recepten.

Sista filmen är franska ”Jag har älskat dig så länge” där vi möter Juliette som efter 15 år i fängelse får en oväntad fristad hos sin lillasyster Léa. Långsamt närmar sig filmen de hemligheter Juliette bär på.

För att göra filmdagen extra festlig kan besökarna förboka en tvårätters middag som serveras mellan filmerna. Eftersom Gideågården bara har en filmprojektor blir det dessutom kort paus i samtliga filmer.

Dela med dig av denna artikel på: