Du är här

2010-04-17 - Musik
  • Eric Bibb var fullständigt strålande i Blueskällaren på Brux på fredagskvällen. Foto Nils Ågren
  • Eric Bibb. Foto Nils Ågren
  • Eric Bibb och Staffan Astner visade prov på lysande samspel. Foto Nils Ågren
  • Ö-viksmusikern Lars Ekengren överraskade många i Blueskällaren. Foto Nils Ågren

Strålande Bibb

Med en närmast magisk röst och med ett perfekt samspel av Staffan Astner såg bluesfenomenet Eric Bibb till att 150 gäster lämnade Blueskällaren på Brux med kroppen full av lycka.

Örnsköldsviksmusikern Lars Ekengren inledde kvällen i Blueskällaren och överraskade nog många som inte kände till honom. Här finns massor av talang och Perdidos ordförande lovade på stående fot att Ekengren skulle få komma igen.

Eric Bibb började sedan ensam med akustisk gitarr innan hans medmusiker Staffan Astner, en av Sveriges mest rutinerade och anlitade gitarrister, hängde på sig sin elgitarr och med elegant lätthet följde Bibb genom låtarna.

Bibb turnerar flitigt runt om i världen och det är bara att buga och tacka för att vi i lilla Örnsköldsvik får chansen att da del av en sådan fantastisk musiker. Hans mörka och mjuka men ändå kraftfulla röst är en gåva som inte bara bluessångare skulle ge sin högra hand för att få ha. I den här genren är Bibb helt enkelt unik.

Att han dessutom ser ut att vara så genuint lycklig på scen gör ju inte saken sämre. Kanske är det också därför som han fortfarande ser ut som 40, trots att han fyller 59 senare i år.

Lite mankemang med ljudet en stund, annars finns absolut inget att klaga på. Det här var bluesunderhållning i yppersta världsklass.

Dela med dig av denna artikel på: