Du är här

2010-04-19 - Politik

Ung Ö-viksduo tar plats i P3

I vår kommer programmet Stop: Personligt i Sveriges Radio att sända en följetong inriktad mot politiskt engagerade unga. Örnsköldsvik har tagit storslam. Emil Källström representerar Centerpartiet och Bodil Sidén står för Moderaternas inslag. De har båda fått spela in varsitt radioprogram.

– Som liberal får man i en kommun som Örnsköldsvik ofta arbeta i motvind. Mitt program kommer att handla om varför jag engagerar mig politiskt, vilka förutsättningar man har som ung samt följa mitt arbete i valrörelsen 2010, säger Bodil.

Emil Källström är först ut, programmet sänds tisdagen den 27 april. Först på eftermiddagen i P2, och senare på kvällen i P3. Bodils program sänds i början av juni.

– Jag passar på att lyfta in Norrlandsfrågorna i riksradion. Jag talar om varför jag engagerar mig så hårt för Örnsköldsvik och Norrland, och ger lyssnarna en inblick i min kampanj, berättar Emil.

Bodil och Emil har själva fått bestämma vilken musik som ska spelas i programmen.

– Med min musiksmak skulle man nästan kunna tro att jag är vänster. Brittisk Manchesterrock, indie och alternative rock dominerar mina spellistor och så även programmet, säger Bodil.

– I mitt fall blir det mest rock. The Killers och The Kooks, kryddat med det gamla Skellefteåbandet Wannadies, säger Emil.

Dela med dig av denna artikel på: