Övrig sport

Succé för ÖKK:s isgala

Årets upplaga av isgalan, Astrid Lindgrens värld, i Kempehallen, arrangerad av Örnsköldsviks Konståkningsklubb, blev en succé i dubbel bemärkelse. Både på isen och på läktaren.

Fyra tvåtimmarsförställningar under lördag och söndag. Massor av klädbyten och uppträdanden och en logistik som var imponerande.  ÖKK är som en oljad lagmaskin och det mest imponerande är bredden på verksamheten, barnens och elitåkarnas samarbete och alla oändligt många ideella timmar som läggs ner för att få isgalan i hamn.

–  Det har varit massor med hårt arbete så man är helt klart ganska trött, men samtidigt är det lite sorgligt att det är över. Nu är det bara att kila tillbaka till vardagen, säger koreografen Jannike Tjällman.

Klubbens ordförande Anders Fredriksson var också mycket nöjd:

– Det finns inte ord att beskriva den insats alla i klubben gör för att förverkliga detta evenemang. Vi har än inte sammanställt antalet åskådare, men jag misstänker att det är i närheten av rekord.

Superlativen från publiken lät inte vänta på sig. Många hyllade koreografin, dräkterna, kulisserna, ljuset och åkarna - samt till och med de "lokala stjärnorna"; Helena Lindnord, Mikael Lindnord, Carl Nordin, Veronica Poultney och Ulf "Boa" Eklund.

– Jättekul att det gänget ville ställa upp. Där tror jag att vi har hittat ett spår inför fortsättningen, säger Kate Tjällman.

Publicerat