Du är här

2009-10-23 - Modo Hockey

Timanders tankar: Vincent får mig att tänka på annat

Jag vet inte om jag behöver skriva att vi inlett säsongen betydligt sämre än vad vi tänkt oss. Det känns mer eller mindre onödigt eftersom nästan varenda en har koll på tabelläget. Ingen verkar ha missat att vi krigar i botten och när jag möter människor på stan, vid arenan eller längs med Nötbolandsvägen blir det nästan alltid prat om varför det går så himla tungt.

Men jag blir också gång på gång påmind om hur många det är som bryr sig om Modo Hockey. Det är något vi ska vara oerhört tacksamma över även om vi nu blir ganska kraftigt kritiserade från alla möjliga håll.

Det är många som är besvikna och det har jag full förståelse för. Även vi spelare är påverkade och bekymrade, men jag kan garantera att alla gör sitt absolut bästa för att vi så snabbt som möjligt ska bryta trenden och få tillbaka det förlorade självförtroendet. Det kanske inte ser ut så när vi släpper in mål och förlorar. Men inställningen till det vi håller på med är det absolut inget fel på.

Det kan jag lova dig.

Vi söker såklart anledningar till varför det inte har fungerat. Men samtidigt är det farligt att grubbla för mycket. Att älta problemen om och om igen är ju definitivt inte bra för ett stukat självförtroende. Därför är det perfekt för mig att livet vid sidan om hjälper till att, med jämna mellanrum, flytta fokus från hockeyn. Vår nyfödde son Vincent får mig att tänka på annat och det hjälper såklart även hans storebröder; Oliver och Elliot, till med.

Men av naturliga skäl bryr de sig ganska mycket hur det går för mig och laget, medan lillebror inte gör så mycket mer än att äta, sova och skita. Det är ärligt talat ganska skönt att han än inte har en aning om ishockey och inte vet ett dugg om att hans farsa spelar i ett av lagen som sladdar i elitserien. Han har liksom annat att koncentrera sig på och det tycker jag att han ska fortsätta med ett tag till. 

Förresten, på tal om unga människor; snacket om att Modo inte har unga talanger att fylla på med är inte sant. Eddie Larsson och Adam Eriksson är två lysande exempel på det.

Och du; hjälp oss att klättra i tabellen. 

Ses i Swedbank!

Timanders Tankar
Dela med dig av denna artikel på: