Modo Hockey

Enström återvänder till Modo

Ulf Enström blir ny tränare för damlaget som tog SM-brons senaste säsongen.

Modo Hockey Dam har klart med ny tränare inför kommande säsong. Ulf Enström, pappa till hockeyspelarna Tommy, Tobias, Thomas och Tina, har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2010/11.

Organisationen runt damverksamheten förändras också. En sportgrupp bestående av Robert Elfving och Leif Edman har bildats. Sportgruppens viktigaste uppgift den närmsta tiden är att få ihop trupperna i både dam- och damjuniorlag.

Det har även bildats en marknadsgrupp bestående av Leif Edman, Tage Persson och Sture Andersson. Marknadsgruppens uppdrag är att titta på damverksamheten i stort och jobba för att finna utvecklingsmöjligheter för damhockeyn.

Modo Hockey Dam och Ungdom har i dagarna också fått klart med en målvaktsansvarig för säsongen 2010/11. Det blir Magnus Helin som främst kommer att jobba med målvakterna i U14-U16. Men han ska även se till att organisera upp målvaktsträningen för U13 och yngre, samt utbilda instruktörer och övriga tränare.

– Det känns jättebra att vi fått till den här lösningen med Magnus. Ett viktigt steg i Modo Hockeys fortsatta utveckling av våra målvakter, säger Tomas Grundström, ungdomsansvarig i MODO Hockey på klubbens hemsida.

Tränarstaberna i Modo Hockeys två äldsta ungdomslag - U16 och U15 - är nästan helt klara. I U16, som kommer att jobba med tvåtränarsystem, är det klart sedan tidigare att Martin Söderqvist och Anders Jansson leder laget genom säsongen. En säsong där Modo Cup och U16 SM är de två stora målen.

I U15 ska man att jobba med ett tretränarsystem. Två tredjedelar av det teamet är klart i form av Patrick Edlund och Mattias Gustavsson.

 

Publicerat