Evenemang

Ö-viks ungdomskulturcamp med Dogge

Cirkus, breakdance, rock, rap, poetry slam, teater och mycket annat. Vecka 25-26 blir rena eldoradot för kulturintresserade ungdomar.

Sommardraget lockar varje år massor av ungdomar till olika kurser, utflykter och läger. I sommar kan man dessutom se fram mot ytterligare spännande aktiviteter, och möjligheten att visa upp vad man lärt sig på Hamnfestens stora scen.

– Under några år har Sommardraget haft cirkus och breakdance och det är faktiskt ingen stad i Sverige som haft så många deltagare i breakdance som vi i Ö-vik, berättar Camilla Larsson, ansvarig för ungdomsinflytande på Sliperiet.

Diskussioner har förts med ÖASS, arrangörerna till Hamnfesten, för att få till ett uppträdande på stora scenen och i år blir det verklighet.

– Vi ockuperar scenen på fredag 2 juli under några timmar tillsammans med Dogge Doggelito som konferencier. Därefter uppträder Dogge själv. Det är precis det här vi vill ha, med amatörism som möter professionalism.

Dogge Doggelitos medverkan är ett led i satsningen "Invigningsåret 2010" som omfattar en rad olika arrangemang som uppmärksammar invigningen av Botniabanan.

Många olika aktiviteter
Vecka 25 och 26 erbjuds ett antal kurser och workshops i olika former av kulturutövanden. Cirkusskola med Cirkus Cirkör, breakdance med Ultimate B-Boys från Göteborg, kurs i c-walk, teaterläger i Husum, poetry slam-kurs, rockskola, rapskola och sommarteater med Fria Thule står på programmet.

Dessutom kan man prova på circuit bending, en metod att skapa helt nya typer av instrument genom att använda till exempel elektroniska leksaker och få dem att ge ifrån sig andra ljud än de ursprungligen var byggda för.
 
Anmäl dig snabbt
En folder för Sommardragets olika aktiviteter går inom kort ut till alla elever i årskurs 5 till 9. Sedan kan man börja anmäla sig på Sommardragets hemsida, genom Örnsköldsviks kommuns hemsida. Första anmälningsdag är 24 maj och det gäller att vara på hugget. Platserna brukar vara attraktiva.

Vill du redan nu veta mer kan du kontakta Camilla Larsson eller Janne Lindström på Sliperiet. Kontaktinformation finns på Sliperiets hemsida www.sliperiet.nu

– Det här är första gången vi prövar att köra under den här formen och vi hoppas att intresset blir stort säger Camilla Larsson.

Ö-viks ungdomskulturcamp är ett samarbete mellan Sliperiet, Sommardraget, Örnsköldsviks kommun, Gnistan Folkets Hus, Bilda, Sensus, Vuxenskolan, NBV. Amatörteaterns Riksförbund, teaterföreningen Fria Thule och Kulturskolecentrum.

Publicerat