Modo Hockey

Modotränaren med hökögon

Han varvar bisittarrollen och expertutlåtanden i tv med att sitta på VM-läktaren och spana efter förstärkningar till Modo Hockey.
– Det känns jäkligt kul med Ö-vik. Jag har en del på gång, säger Andreas Johansson.

När Modos färske assisterande tränare inte gör inhopp för Viasat ägnar han tiden i Köln tillsammans med klubbens sportchef Fredrik Andersson. Uppdraget är att förstärka laget med ytterligare en back samt en eller annan forward.

– Det har varit ett jättebra fönster för mig att vara här under hela VM-turneringen. Jag ser många spelare och förhoppningsvis har jag hittat något guldkorn. Vi får väl se, säger Andreas och skrattar.

Han flyttar upp till Örnsköldsvik i juli, men kommer med jämna mellanrum vara i Örnsköldsvik efter VM-turneringen i Tyskland. Försäsongsplaneringen är lagd, barmarksträningen pågår för fullt och inom kort kommer det nya tränarparet ha en samling med hela truppen.

– Det känns mycket inspirerande att få komma till en fin förening som Modo Hockey och förhoppningsvis kan jag bidra på ett positivt sätt. Det är det som driver mig, fortsätter Andreas som redan trivs i sin nya roll.

– Jag har en bra och öppen dialog med Challe och Freddan och det är så man måste jobba i dag. Det gäller ha koll på spelarna, deras historia och bakgrund innan man kan bilda sig en uppfattning om de passar in i laget eller inte.

Andreas Johanssons tioåringe son ville gå kvar i sin klass i skolan i Karlstad, vilket innebär att övriga i familjen blir kvar i Värmland. Åtminstone initialt.

– De kommer att hälsa på mig i Ö-vik ganska ofta. Med tanke på hur jag har haft det tidigare under karriären känns det trots allt som om jag har familjen ganska nära.

Publicerat