Musik

Ö-viksduo hjälpte Irland till final

Det irländska bidraget i torsdagens semifinal i Eurovision Song Contest har skrivits av Lina och Mårten Eriksson.

När Sveriges Anna Bergendahl floppade och slogs ut i torsdagens semifinal blev det istället succé för låtskrivarparet Lina och Mårten Eriksson, med rötterna i Örnsköldsvik.

– Otroligt skönt! Det hade varit fruktansvärt jobbigt om Niamh fått åka hem med svansen mellan benen. Hon var verkligen värd det här, säger Mårten Eriksson.

Tillsammans med Jonas Gladnikoff och Niall Mooney har Lina och Mårten skrivit Irlands bidrag "It's for you" som framförs av Niamh Kavanagh. Kavanagh har tävlat tidigare i Eurovision Song Contest, redan 1993 då hon vann hela tävlingen med låten "In Your Eyes". Nu får vi i Örnsköldsvik hålla tummarna för att hon upprepar bravaden på lördag. 

– Allt kan hända och jag tror att hon kan placera sig väldigt bra. Men det enda som kändes viktigt för min egen del är att hon gick till final, säger Mårten som inte var på plats i Oslo utan såg semifinalen hemma i tv-soffan.

Lina Eriksson fanns däremot i Oslo där hon varit hela veckan och jobbat med allt som rörde Niamh Kavanaghs framträdande.

– Jag måste också säga att jag tycker så otroligt synd om Bobby (Ljunggren, låtskrivare till Sveriges bidrag) och Anna. Det är otroligt att Sverige inte gick till final. Hade Anna varit med i tisdagens tävling hade hon garanterat gått vidare, det var nog det sämsta startfältet någonsin.

Publicerat