Modo Hockey

Göran Ericson ny ordförande i Modo Hockey

Efter att Modo Hockeys nuvarande ordförande Sven Kågevall meddelat att han av personliga skäl inte kvarstår till omval kommer en enig valberedning därför att föreslå Göran Ericson till ny ordförande i Modo Hockey vid årsmötet den 22 juni.

– Det känns naturligtvis jättespännande att få göra det här, säger Göran Ericson. Det händer så mycket nu och jag gillar nya utmaningar – det triggar mig.

Göran Ericson är 52 år, gift och har 2 barn och är sedan 2 år medlem i styrelsen i Modo Hockey. Han har en lång idrottslig bakgrund såsom både fotbolls- och handbollsspelare. Han har också under många år aktivt deltagit i föreningsarbete inom idrotten bland annat som ordförande i Friska Viljor i 3,5 år och är nyligen invald även som ordförande i hockeyproffsens ideella förening Icebreakers.

Göran Ericson äger och driver TM-Progress AB med en omsättning på 200 miljoner kronor och är en av de största aktörerna på den svenska marknaden i byggbranschen inom golvavjämning. Bolaget har under 2000-talet vunnit flera uppmärksammade priser bland annat korades företaget 2002 till årets Tillväxtföretag i Västernorrland. 2004/2005 blev man också årets entreprenör i länet och gick till riksfinal som en av de 10 bästa företagen.

Modo Hockeys valberedning är enig i sin uppfattning att Göran Ericson är rätt person och har den rätta bakgrunden för att leda Modo Hockeys verksamhet in i framtiden utifrån den strategi som föreningen fastlagt.

Publicerat