Musik

Dags för årets sommarplåga

Låtarna som oavbrutet snurrar både i landets radiostationer och i våra egna huvuden - det är dags för årets sommarplåga. Men det finns flera aspiranter om platsen som sommarens mest sönderspelade trudelutt.

Mest förhandstippad är dock ”Alors on danse”, en hiphop/houselåt sjungen på franska av den belgiske sångaren Stromae.

– Jag tror inte att det blir den, jag vet, säger Benjamin Nilsson, programchef på NRJ, till SvD.

Att sjunga på annat än svenska och engelska är en tydlig trend. ”Natteravn” av danska Rasmus Seebach och spanska ”Cuando” med Tom Pulse är nämligen också två hitkandidater.

– Nu har vi börjat våga plocka upp låtar från andra genrer och låtar som är på andra språk, säger Stefan Lindeberg, programledare för Digilistan i P3.

Övriga låtar som också väntas bli stora är Lady Gagas ”Alejandro”, Katy Perrys ”California Gurls” och ”We no speak Americano” med Yolanda Be Cool och DCUP, alla tre anpassade för dansgolvet. Någon svensk plåga, så som Promoes ”Svennebanan” från förra året eller Nic and The Familys ”Hej hej Monika” från 2004, verkar dock inte vara aktuell.

– Svenskarna är inte så lättlurade längre vilket gör att de mest pajiga låtarna försvinner, säger NRJ:s Benjamin Nilsson till DN.

Stefan Lindeberg håller med.

– När någon gör en hit som Promoes "Svennebanan" från förra året så kommer många att försöka göra samma grej året efter, men det går aldrig lika bra. I år vill Sean Banan göra en Promoe med sin "Skaka rumpa". Jag tror inte att den bli en hit och jag hoppas verkligen inte det, säger han.

Oavsett vad kan Ö-vik och Sverige vänta sig en dansant sommar.


Publicerat