Du är här

2010-07-23 - Evenemang
FOTO: Maja Lindborg

Finaldags för Sommarvågen

Igår var fjärde och sista gången gillt för den populära gratisunderhållningen nere i gästhamnen, med Helena Bruhn och Christer Joald som underhållande programledare.

Att det var fart på konferenciererna var det ingen tvekan om. Skämt och pikar haglade över publiken som trotsade duggregnet och kom för att njuta av allsång, lotteri och talangjakt.

− Vi har inte skrämt bort er, det var ju skönt att se, skojade Helena Bruhn.

Det är Cesam som i samarbete med Cervera, Ekholms, Lenas Frisörer, Signerat M och Village anordnat Sommarvågen, som har direktsänts i lokalradio.

Kompade gjorde ”The Ukelele Orchestra of the High Coast”, som även spelade sin signaturmelodi om – ja just det, kärleken till ukelelen.

− Vi är ett glatt amatörgäng som spelar ukelele, förklarade Monika E Lindgren.

Precis som på en riktig allsång bjöds det på alltifrån smäktande kärlekssånger som ”Tio tusen röda rosor” till klassiska schlagerlåtar som ”Håll om mig”. Det blev även lite rockabilly, eftersom en av gästartisterna var ingen mindre än Carina Jarneek, som förutom flertalet svensktoppenhitar även spelat med Elvis Presleys musiker i Memphis.

Kvällens spänning var dock finalen i ”Ung Talang”, en talangtävling för unga sångfåglar. Fyra finalbidrag blev det, där publiken bland annat fick höra ”En sång om frihet” och ”Hero”.

Vinnaren blev efter juryns överläggning 13-åriga Amanda Aasa, som kammade hem förstapriset – en resa till Stockholm med hela familjen – efter att ha sjungit ”Wild Horses”. En överraskning kom Lasse Söderlind på Örnsköldsviks kommun med, när han berättade att Amanda skulle få agera förband till rikskända pojktrion EMD, när de uppträder på invigningen av Botniabanan den 28 augusti.

− De är väldigt snygga, sade Amanda och skrattade.

Elvy Söderström passade även på att göra reklam för Botniabanan.

− Tåget avgår 19.50 från spår 2. Tåget ankommer 19.35 från spår 1, inledde hon. Så kommer det att låta om 37 dagar, när Botniabanan invigs. Välkomna att ta tåget mot framtiden!

Dela med dig av denna artikel på: