Modo Hockey

Modo värvar Niko Dimitrakos

Modo Hockey kan idag presentera ett nyförvärv på forwardssidan.
Det handlar om amerikanen - också med grekiskt pass - Niko Dimitrakos.
- En mycket vass avslutare som vi är mycket glada över att ha lyckats knyta till oss, säger MODO Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

31-årige Dimitrakos har skrivit ett kontrakt med Modo som sträcker sig över säsongen 2010/11.
- Vi har tappat en del mål och poäng från förra säsongen men känner nu att vi har hittat en spelare som kan ersätta en hel del av det. Dimitrakos är en målskytt men även en framspelare, säger sportchef Andersson.

Dimitrakos kommer närmast från KHL och CSKA Moskva dit han kom efter en succésäsong i Elitserien och Skellefteå.
- Niko visade i Skellefteå att han är en spelare av mycket hög klass. En skicklig spelare med målsinne skulle jag vilja beskriva honom som, säger Modos huvudtränare Challe Berglund.

Högerskytten Dimitrakos mäter 178 cm och väger 87 kg. Dimitrakos är född i Boston, Massachusetts, USA.
När han spelade för University of Maine fick NHL-laget San Jose Sharks upp ögonen för honom och Dimitrakos draftades 1999.

12 februari 2003 debuterade han i NHL när Sharks mötte Columbus och fem dagar senare - i sin andra match i NHL mot LA Kings - kom både första målet och första assisten.
Sitt första mål i Stanley Cup gjorde han för övrigt i sin allra första slutspelsmatch. Sharks mötte St Louis Blues och Dimitrakos mål kom i sudden death.
Dimitrakos gjorde totalt 149 matcher (62 poäng, varav 20 mål) i Sharks organisation innan han i mars 2006 i ett byte hamnade i Philadelphia Flyers. 29 matcher (nio poäng, varav fem mål) blev det i Flyers innan han hamnade i farmarligan AHL.

Nu väntar tredje raka säsongen i Europa för Dimitrakos som i KHL förra säsongen gjorde tolv mål på 53 matcher i CSKA Moskvas dress.
- Det här är en spelare som passar väl in i vårt lagbygge. Dimitrakos besitter spetskompetens och att kunna räkna in honom i truppen känns mycket bra, säger Berglund.

Dimitrakos ansluter till Örnsköldsvik och Modo Hockey 1 augusti.
Publicerat