Du är här

2010-08-01 - Jörgens Blå Band
FOTO: Jörgen Ödling

Har det bra trots vissa strapatser

Dag 57 Sikeå - Pålholmen 25 km

Dagen startade med blåst och sol som senare övergick i ännu mer blåst, men nu med regn.
Min förhoppning var att runda Bjuruklubb men efter 4 timmars paddling var jag rejält blöt och efter ett antal med översköljningar från vågor och blåsten som ökade hela tiden så beslutade jag mig för att gå i land.

Väl på land, trött och blöt, så såg jag att det fanns ett vindskydd bredvid en stuga och stugan såg tom ut. Så jag tog mig friheten att tända en brasa i vindskyddet för att torka kläder och få lite värme i kroppen.
När brasan var tänd och jag skulle försöka hitta mer ved så gick jag till stugan för att se om det fanns ett vedupplag. Så ser jag att stugan är öppen och min nyfikenhet tog över jag kikade in och se - det visade sig att det var en gammal fiskestuga (som är renoverad) och som är öppen för alla. Vilken lycka jag tog ett snabbt och enkelt beslut: "slutpaddlat för i dag". Vädret hindrar mig att komma runt udden i alla fall. (Jag kan varmt rekommendera andra paddlare denna stuga)

Så det fick bli materialvård i stället. Mitt tält har gått sönder, ena staget som håller uppe tältet gick sönder i morse men det finns som tur är en reservdel.

Jag gjorde även ett misstag i dag, jag gick för nära land i relativt hög sjö.
Jag tyckte att jag var utanför den zon där vågor blir bränningar.
Men helt plötsligt så hör jag ett dån och fräsande, det var en våg som bröt.
Jag inser omedelbart att jag hinner inte vända kajaken mot vågen så jag försöker att få aktern mot vågen i stället, men lyckas inte riktigt.
När vågen var en halvmeter från mig tänker jag nu far jag runt men se det gjorde jag inte, kajaken bara lyftes och jag fick mig en kallsup.
Jag är djupt imponerad av kajakens sjöegenskaper.

I morgon har dem lovat lite blåst, så jag hoppas att jag är i Skellefteå i morgon kväll.

Mvh från en som just nu har det jätte bra.
Dela med dig av denna artikel på: