Skorped

Nu öppnar macken i Skorped

Kvart över fyra på söndag eftermiddag kommer en hemlig gäst för att premiärtanka på Bymacken.

Sommaren 2007 stängde bensinmacken i Skorpen men efter idogt arbete och en massa möten kan man från och med söndag eftermiddag återigen tanka i byn.

– Det känns jättebra. Visst har det varit lite tufft med avsyningar på miljöbiten men nu har vi fått godkänt och kan dra igång, säger Roger Fjeldseth, ordförande i mackförningen.

Hösten 2009 började man jobba konkret med projektet. Bland annat har stormöten hållits där alla bybor fått komma till tals.

Det viktigaste i arbetet med att kunna öppna en egen mack har varit att få ihop kapital och det har man löst genom att sälja andelar för 1 000 kronor styck.

– Vi har fått in en bit över 500 000 kronor. Många har köpt fem eller tio andelar och det finns de som köpt ännu fler. Jag kan inte svara på exakt hur många medlemmar vi har men det är fantastisk många för en så liten by som Skorped. Vi har även andelsägare som inte har någon koppling till Skorped och vi tror att vi kommer att kunna fortsätta att sälja andelar.

Länsstyrelsen har lovat att bidra med 50 procent av godkända fakturor i projektet, som beräknas kosta en bit över 1,2 miljoner kronor.

Invigningen av Bymacken sker nu på söndag 29 augusti klockan 16.00-18.00. Förutom invigningstal av Roger Fjeldseth blir det underhållning av lokala förmågor, godisregn för barnen och dessutom bjuds det på kaffe, korv och hamburgare.

Cirka 16.15 kommer en hemlig gäst att få premiärtanka på Bymacken i Skorped.

Publicerat