Mat & dryck

Bengaliska pannbiffar

Fyra portioner.
1 msk färsk dragon, 2 tsk olja eller margarin, 1 vitlöksklyfta, 1 msk vetemjöl, 4 dl mellangrädde, 2 msk fransk senap, 2 gula lökar, 2 rödlökar, 1 purjolök, 400 g blandfärs, 1 dl Hot Mango Chutney, 1 dl finhackad gräslök, 1 krm cayennepeppar, 1 ägg, svartpeppar, salt

Gör så här: Hacka dragonen och fräs den i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt mjöl, mellangrädde, senap, salt och peppar. Rör om och låt puttra tills det tjocknar. Strimla all lök och bryn i en stekpanna ca 5-10 minuter. Blanda färs, Mango Chutney och gräslök i en skål. Tillsätt cayennepeppar, ägg och salt. Blanda med en trägaffel. Gör fyra biffar. Stek eller grilla ca 3-4 minuter per sida. Servera biffarna med den stekta löken och dragonsåsen. Garnera gärna med några gräslöksstrån. Servera tillsammans med kokt potatis.

Publicerat