Mat & dryck

Smörgåstårta med räkor

4-6 portioner
Räk- och örtröra: 200 g skalade räkor, grovhackade, 1 liten rödlök, finhackad, 2 dl crème fraiche, 1 msk torkade örter.

Tonfiskröran: 3 ättiksgurkor, finhackad, 1 burk (185g) avrunnen tonfisk i vatten, 1- 1 ½ dl gräddfil, 1 ½ tsk citronpeppar, 6 skivor landgångsbröd, ev. lite margarin.

Garnering: 2 dl gräddfil, 1 dl finhackad dill, 200 g räkor, 2 kokta ägg, avokado, citron, 100 g gravad lav
Dillkvistar, cocktailtomater, gurka.

Gör så här: Blanda fyllningarna i två olika skålar. Landgångsbröden kan eventuellt smöras med lite smörgåsmargarin. Skär bort kanterna på landgångsbröden och lägg ihop tre lager bröd, två bredvid varandra, med fyllning mellan (två skivor bröd bredvid varandra, räk- och örtröra, två skivor bröd igen, sedan tonfiskröran sedan de sista två skivorna bröd). Rör ihop gräddfilen och den finhackade dillen och bred ut den på hela tårtan och på kanterna. Svep gärna om plastfolie och låt ligga kallt några timmar. Dekorera smörgåstårtan efter smak.

Publicerat