Mat & dryck

Laxlasagne

Sex portioner
500 g djupfryst bladspenat, 300 g kallrökt lax, c:a 14 lasagneplattor, ostsås, 50 g smör, 1 dl vetemjöl, 1 liter mjölk, 1 ½ dl riven grevéost, 1 ½ dl riven parmesanost, 1 tsk salt, vitpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa i ½ dl av mjölet. Vispa ut resten av mjölet klimpfritt i hälften av mjölken och tillsätt lite i taget under vispning. Sjud såsen under omrörning tills den tjocknar. Tillsätt resten av mjölken och rör i 1 dl riven grevé respektive parmesanost. Smaka av med salt och vitpeppar. Tina bladspenaten och krama sedan vätskan. Skär laxen i småbitar. Bred ut ett tunt lager av ostsåsen i en rätt stor ugnsform. Lägg ut ett lager med lasagneplattor. Bred över ostsås. Strö ut spenat och laxbitar. Upprepa 3 gånger. Avsluta med lasagnelattor, ostsås och resten av den rivna osten. Sätt formen i ugnen och grädda 30-35 minuter. Kontrollera så att lasagneplattorna är mjuka. Låt svalna lite innan servering.

Publicerat