Mat & dryck

Thailändsk fläskfilé

Fyra portioner

Ingredienser: 500 g fläskfilé, 2-3 purjolökar, 2-3 vitlöksklyftor, 1/2 - 1 röd pepparfrukt eller 1/2 -1 tsk sambal oelek, smör, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen, 1 köttbuljongtärning, 2 dl kokosmjölk, 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här: Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris.

Tips: Köttet kan stekas i förväg.
Publicerat