Modo Hockey

Andra raka förlusten för Modo

Efter 2-5 hemma mot Luleå hade man hoppats på snabb revansch borta mot Skellefteå. Så blev dock inte fallet.

Modo förlorade på torsdagskvällen sin andra raka match, denna gång borta mot Skellefteå. Man inledde första perioden relativt bra, och med lite tur så hade man även kunnat sätta en ledningspuck. Dessvärre blev det Skellefteå som tog ledningen genom Pierre-Edouard Bellemare efter att Byron Ritchie inte lyckats rensa bort pucken framför eget mål.

Andra perioden började väldigt bra för Modo, som kvitterade turligt genom den annars osynlige Niko Dimitrakos. Ledningen skulle dock visa sig bli kortvarig, lite drygt tre minuter senare gav Mikko Lehtonen hemmalaget åter ledningen. Detta efter väldigt tveksamt agerande av målvakten Tuomas Tarkki. Lehtonen sköt mellan benen på en Modoförsvarare, men förhållandevis långt från mål, och denna puck bör Tarkki ha tagit.

Efter målet ökade hemmalaget tempot ännu mer, och Modo hängde helt enkelt inte med.  Drygt 16 minuter in på den andra perioden skapade Modo ett 2 mot 1-läge med en man mindre på banan, där Skröder försökte spela fram Niklas Sundström genom en snäv passning. Detta läste dock Skellefteå-backen utan problem och vände spelet, och i denna spelvändning gjorde i stället Skellefteå 3-1. Ishockey är verkligen en sport med små marginaler, men i detta läge måste man ta det säkra före det osäkra, det bör rutinerade spelare som Skröder veta.

Sista perioden började olyckligt för Modo, hemmalaget Skellefteå utökade sin ledning efter två minuter genom landslagsbacken Fredrik Lindgren. Med ett underläge på tre mål hade man förväntat sig att Modo skulle ta tag i spelet och spela en desperat hockey i jakten på en reducering. Istället visade man ingenting, absolut ingenting. Dåligt är bara förnamnet, och det mesta kändes halvhjärtat. Modo skapade endast två lägen i sista perioden som var farliga, dessa genom Daniel Josefsson och Anton Hedman. Skellefteå hade inga som helst problem att bevaka sin ledning i den sista perioden, och 4-1 blev även slutresultatet.

– Jag hoppas vi inte gör många sådana här matcher. Vi förlorade 80 procent av alla närkamper. Vi såg ut att vara på väg in i matchen sedan Skellefteå bjudit på 1–1. Men då bjuder vi tillbaka vid 2–1, det målet ska Toumas Tarkki ta. Så det blev bara pannkaka av allt, sa en missnöjd Challe Berglund.

– Vi måste vara rappare och aggressivare. Nu gav vi Skellefteå de ytor de vill ha och då blir de ändå bättre. Vi måste ligga tajt för att ha en chans att vinna här.