Sugen på SambaNola?

Ni kanske har sett – och framförallt hört – dem i något sammanhang. Nu har du chansen att vara med själv när SambaNola bjuder in till nybörjarkurs.

Öronproppar är ett krav, åtminstone om man ska vara med själv och spela. Trycket i orkestern är enormt och det lätt att ryckas med i rytmerna.

Örnexpo, nationaldagsfirandet, invigningen av Örncupen och Botniabaneinvigningen är exempel på evenemang där SambaNola uppträtt. Och fler framträdanden blir det.
– Vi kom igång hösten 2007 men det är först i år som vi tagit spelningar, berättar grundaren Peter Lindqvist, slagverkslärare på Kulturskolecentrum.

– Ö-vik hade ingen batucada (kringvandrande slagverksorkester som har sin grund i den brasilianska karnevalen) och jag tyckte att vi behövde en. Vi startade försiktigt men nu är vi 20 personer.

I samarbete med Medborgarskolan, som också håller orkestern med lokal, drar man nu igång en nybörjarkurs med start söndag 3 oktober. De tre första tillfällena är gratis så att man kan känna sig för.

– Tanken är att kursen sträcker sig fram till jul och därefter kan man gå in i den ordinarie gruppen. Vi har ett härligt gäng i olika åldrar och vi är till för alla, inte bara musiker.

En åldersgräns är satt till 18 år, mest på grund av att man vill åka iväg och delta på stora karnevaler. En målsättning är att åka på Hammarkullekarnevalen i Göteborg där SambaNola redan har ett samarbete med A Bunda, Nordens största sambaskola.

Elin Sandström är en av medlemmarna och hon säger så här om varför hon gillar att spela i SambaNola:

– Energin! Man får släppa loss. Vi har olika instrument med olika svårighetsgrad och det finns garanterat något som passar alla, förklarar Elin och får medhåll från Signe Vigebo:

– Det här är så kul, alla är så glada när vi spelar.

Anmälan till nybörjarkursen görs hos Medborgarskolan Örnsköldsvik. Se länk nedan.




Länkar
Publicerat