Film-TV-Radio

Gå på gratis film

Tio tisdagskvällar i rad, med start idag 5 oktober, kan du se film helt gratis hos Filmstudio U på Folkan.


”Till Vildingarnas Land” inleder ungdomsfilmstudions höstsäsong i kväll, 5 oktober. En berättelse om den missförstådde pojken Max som rymmer hemifrån och hamnar i Vildingarnas Land där han kröns till kung.

12/10 visas Gus Van Sants ”Paranoid Park” från 2007 och 19/10 är det dags för den udda kärlekshistorian ”500 days of Summer”.

I ”Leon” från 1994 spelar Jean Reno yrkesmördare som får ta hand om en liten flicka (Natalie Portman) sedan hennes familj blivit mördad av en korrumperad polis. Filmen visas 26/10.

2/11 ser vi Viggo Mortensen och Charlize Theron i den obehagliga postapokalyptiska ”The Road” och 9/11 är det dags för det tyska dramat ”Führerns elit” om en ung lovande boxare som 1942 värvas till en elitskola för nazister.

”The invention of lying” (16/11) är en komedi av och med Ricky Gervais, som kallats världens roligaste man efter brittiska tv-serien ”The office”. Veckan därpå är det Regnbågsvecka och då visar Filmstudio U en film om lesbiska kvinnor i samma hus under tre olika decennier. ”If these walls could talk 2” från 2000 visas 23/11.

30/11 får vi se Jason Statham som lönnmördaren Chev Chelios som efter en giftinjektion måste hålla adrenalinnivån uppe, annars dör han. ”Det stora blå” om den franska fridykaren Jacques Mayols liv avslutar filmsäsongen 7/12. Men det kan som sagt även bli en eller annan temakväll med flera filmer.



Publicerat