Modo Hockey

”Mycket såg bra ut i Linköping”

Det är dags för säsongens första av fem länsderbyn. Timrå IK kommer på besök till Fjällräven Center i den tredje hemmamatchen i höst, medelpadingarna ska förresten hit ytterligare två gånger den här säsongen.

– Härligt med det publika och mediala intresset inför derbyt, säger tränaren Charles Berglund. Vi ska göra allt för att det blir en riktigt trevlig hockeykväll hemma i vårt eget tempel.

Någon speciell laddning inför derbyt?
– Egentligen inte utan vi förbereder oss som alltid. Vi försöker att vara så noggranna som möjligt. Det som var bra i veckan var att vi hade match i lördags och först nu på torsdag. Därför har vi fått tillfälle träna lite bättre än då matcherna kommer varannan dag.

Poäng senast i Linköping, men förlust på straffar?
– Det sistnämnda är ett lotteri och det är inte mycket att hänga upp sig på. Däremot såg det stundtals riktigt bra ut i matchen och i förlängningen. Vi kom igen och kvitterade två gånger och dominerade tredje perioden klart. Insatsen som sådan är jag mer än nöjd med.

Elitserien så här långt?
– Linköping och Luleå är två obesegrade lag under ordinarie tid, två lag som tippades långt ned i tabellen. Senast slog AIK Djurgården klart i 08-derbyt. Det här visar att serien förmodligen blir jämnare, tuffare och mer oviss än tidigare. Definitivt ingen transportsträcka, som vissa fortfarande tror.

Modo Hockeys trupp mot Timrå IK i länsderbyt 30/9 i Fjällräven Center 19.00:
Målvakter: 30 Nicklas Dahlberg, 32 Tuomas Tarkki.
Backar: 2 Jens Westin, 3 Mattias Timander, 8 Charlie Cook, 12 Daniel Josefsson, 18 Per Hållberg, 47 Alexander Bonsaksen, 53 Eddie Larsson, 55 Ole-Kristian Tollefsen.
Forwards: 6 Magnus Häggström, 10 Per-Åge Skröder, 13 Niko Dimitrakos, 17 Morten Madsen, 24 Niklas Sundström, 25 Anton Hedman, 26 Kristian Forsberg, 28 Jacob Blomqvist, 39 Per Svartvadet, 44 Nicklas Danielsson, 49 Mathias Trygg, 87 Roger Rosén, 93 Byron Ritchie.

Noterbart är
Att backen Hans Jonsson fortfarande är sjuk (magåkomma) och inte kan spela.
Att backen Alexander Bonsaksen är åter efter sina fyra matcher i allsvenskan med Sundsvall Hockey.
Att lagen mötts en gång tidigare i höst. Då vann Timrå med 4-1 i SCA-cupen. Förra säsongen slutade en match i Fjällräven Center 3-2 till Modo, den andra 4-3 till Timrå.

/Modo Hockey Media


Publicerat