Modo Hockey

Modo föll borta mot Färjestad

Modo hade inför matchen fyra raka raka nederlag, även om två av dessa kommit efter straffläggning. Denna mindre smickrande svit förlängde man i kväll borta mot Färjestad.

Modo fick en dålig inledning på matchen, redan efter fyra minuter kunde hemmalaget ta ledningen genom Dragan Umicevic. Modo hängde inte med tempomässigt i de tio inledande minuterna. Denna ledning stod sig perioden ut.

Andra perioden präglades av mycket ställningskrig, och var ingen sevärd historia för publiken. Varken Färjestad eller Modo kom till några heta chanser, och bägge målvakterna spelade bra.

– Jag tycker det var en ganska jämn period, men vi kommer inte riktigt upp i intensitet. Men vi är fortfarande med i matchen sade kapten Svartvadet i periodpausen mellan andra och tredje perioden.

Tredje perioden fick även den en taskig inledning för Modo. Färjestads kapten Rickard Wallin avlossade ett skott från kanten som styrdes på Modo-backen Charlie Cooks klubba och in i mål. Den pucken skulle annars utmärkte ha tagit utan större problem.

Efter detta mål förväntade man sig att Modo skulle en mer desperat hockey och lägga många puckar mot mål. Så blev dock inte fallet, och Färjestad kunde utan problem spela av matchen. Dock gjorde Modo ett tröstmål i spel fem mot fyra med en minut kvar genom Anton Hedman som tog tillvara på en retur från Alexander Salak.

– Jag tycker vi förlorar matchen på de tio första minuterna. Det är väldigt svårt att jaga ikapp ett revanschsuget Färjestad på bortaplan, sa Challe Berglund efter matchen.

Publicerat