Malin H

Ros kan skymma ris

Det var många som kom, även om inte all dök upp. I början var det så där försynt och trevande som alltid då större grupper samlas. Efter en stund kom dock allt igång och då rektorn frågade efter övriga frågor ploppade de upp en efter en.
Jag pratar om gårdagskvällens föräldramöte! Förskolan jag jobbar på är liten med mina tidigare erfarenheters mått mätt men stor för att ligga ute på landsbygden i ett litet samhälle vilket är glädjande. Det tyder på en förhoppningsvis växande landsbygd för vår del och det kanske kan generera större inflyttning? 
Barnen hade bakat goda, grova bullar av bl.a. överbliven havregrynsgröt som vi lät föräldrarna köpa till ett facilt pris på några kronor som går till barnens aktivitetskassa. Té och kaffe fanns att dricka och på flera håll hördes stämmorna ljuda att mackorna var goda och att barnen var duktiga.

Vår rektor gick igenom lite information och vi diskuterade högljutt genus-frågor, nu hade ju alla blivit varma i kläderna! ;)

Då jag åkte de kilometrar hem som jag har att avverka mellan jobbet och byskolan (tack för det korta avståndet, det är guld värt!) så skänkte jag en varm tanke till våra engagerade föräldrar. Ingenstans tidigare har jag stött på så många frågor, tankar och idéer som engagerar, involverar och upprör. Dock kvarstår faktum att man önskar att de med en korrekt bild av verksamheten var de som var de riktiga beslutsfattarna, för mycket skulle bli hjälpt i vår verksamhet, precis som många andras, om inte allt styrdes av byråkratin. 

Publicerat